Vliegende start voor Joyce met fraaie 60m horden p.r.’s


Joyce Schumacher (AV 1923) startte zondag 12 januari in de Amsterdamse Ookmeerhal haar indoorseizoen met horden en sprint 2-kampen van AV Phanos.
De 1e jaars seniore begon haar seizoen uitstekend! Als eerste stonden twee 60m horden races op het programma. Direct in de eerste heat kwam ze tot een verbetering van haar indoor pr met een tijd van 8.74. Hier en daar was er wat minder balans en nam Joyce zich voor dat in de 2e heat beter te doen. Die heat ging inderdaad wat stabieler en rondde Joyce af in een tijd van 8.68. Opnieuw dus een nieuw p.r. voor Joyce; knap gedaan! De energie bleek daarna ook wel op; op de 60m beperkte ze zich tot eenmaal lopen. Haar eindtijd van 8.08 gaf aan dat dat een verstandige keus was.
A-junior Jesse van Heijningen (AV’34) verscheen aan de start van de 60m. De prima trainingen in de voorbereiding op het wedstrijdseizoen vertaalden zich helaas voor hem nog niet in z’n eindtijd van vandaag. Hij kwam tot 7.40s en besloot vervolgens de 2e heat te laten voor wat het was in verband met een lichte liesklacht. Slimme keus, goed herstellen en door naar de volgende wedstrijd!

                     Joyce in juni 2019 met zilver op de horden bij het NKJ

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *