Wedstrijdverslagen Eindhoven, Sint Niklaas & Rhede


De afgelopen twee weekenden zijn er een aantal verschillende wedstrijden geweest waar Sotra atleten aan mee hebben gedaan. Arend-Jan kwam in actie in Eindhoven,  Stef in Eindhoven en Sint Niklaas en Maarten in Rhede. Hun wedstrijdverslagen lees je hier:

Arend-Jan Spierenburg:

Bij de de Eef Kamerbeek Games deed ik voor de tweede keer dit seizoen een 400m sprint. Twee weken eerder liep ik al bij de trackmeeting in Wageningen een tijd van 52.15s. In Eindhoven was redelijk veel wind en dan vooral op het eerste stuk. Omdat het tegenwind was en ik starte vanuit baan vijf ben ik het eerste stuk hard gestart om niet verrast te worden door de rest. De eerste 200m kwam ik dan ook goed door. Dit betekende alleen dat het laatste stuk heel erg strijden werd en ik de laatste meters niks meer over had. Dit resulteerde wel in een SB van 51.43s. Ik hoop dit jaar mijn PB van 50.71s zeker nog een keer te benaderen!

Stef van der Schaaf:

Zaterdag 27 juni liep ik in Eindhoven mijn derde 400 vlakke meter van dit seizoen. Het doel van deze wedstrijd was om mijn seizoensbeste tijd (50.97) aan te scherpen en om hard te starten. Dit als voorbereiding op de 400 meter horden van het weekend erna, waar ik het ongetwijfeld ook zwaar ga krijgen. Aangekomen in Eindhoven bleek de wind op het eerste rechte stuk tegen te staan. Ondanks dat besloot ik hard te starten en dit lukte. Ik kwam de eerste 200m goed door en kon in de tweede bocht nog aanzetten. Het laatste rechte stuk had ik het – ondanks de wind die nu de goede kant op stond – erg zwaar. Bij alle drie de 400 meters dit seizoen begon ik goed, maar kreeg ik het zwaar in het laatste deel. Dit wordt echter een steeds minder lang stuk, dus dat is positief. Nu had ik alleen de laatste 40m moeite met goed doorlopen. Dit resulteerde in een tijd van 50.01, een mooie verbetering van wat ik dit seizoen heb gelopen en een opsteker voor komend weekend!
Zaterdag 4 juli liep ik voor het eerst weer een 400 meter horden, de laatste keer dat ik dit deed was ongeveer een jaar geleden. De wedstrijd was in Sint Niklaas, België. Door wat afmeldingen was er uiteindelijk slechts één serie bij de mannen. In deze serie was het niveau erg wisselend, en dit merkte ik meteen bij de start. Voor mijn gevoel was de eerst helft van mijn race zeker niet verkeerd, maar omdat de snelste twee (onder de 50 en 51 seconden) erg hard voorbij kwamen leek dit wel zo. Voor de tweede bocht begon ik met aanzetten en hierdoor schoof ik wat op in het veld. Na de 7e horde kon ik helaas niet meer mijn geplande pasritme vasthouden en merkte ik het gebrek aan wedstrijdritme. De laatste 100m was een strijd en de hordepassages werden vanaf daar steeds minder fraai.
Uiteindelijk was mijn tijd 54.50. Dit is natuurlijk nog niet goed, maar in het laatste deel heb ik sowieso wel een aantal seconden verloren. En ik heb er voor het eerst weer één gelopen, wat op zich ook mooi is! Vrijdag 10 juli in Utrecht de tweede poging wagen.

Op naar 2015!

Maarten Stuivenberg:
De laatste paar wedstrijden lag de focus op de 400m, maar de wedstrijd in Rhede had tot doel om mijn tijden voor de 100m en 200m aan te scherpen. Met name de 100m wilde ik eindelijk eens met geldige wind onder de 11 seconden lopen. Die missie is in Rhede geslaagd. Eerst liep ik de voorrondes een tegenvallende tijd van 11,11 seconden. Ik was niet fel genoeg en ondanks een sterk tweede deel kon ik niet in de buurt van de 11 rond komen. De tweede race kon ik mijzelf oppeppen om de tijd te lopen waarvan ik wist dat het erin zat. Ik liep 10,90 seconden met +1,1 m/s wind. Ik was veel explosiever bij de start en dat resulteerde in het resultaat waarvoor ik naar Rhede was gekomen. Daarna wilde ik die sterke lijn doortrekken op de 200m. Helaas was mijn start nu weer niet sterk. Ik trok nog bij op het rechte stuk, maar een tijd onder de 22 seconden zat er niet meer in. Met 22,24 seconden was ik niet tevreden. De 200m klopte deze keer niet van begin tot eind, maar ik merk aan mijn vorm dat een tijd dik onder de 22 seconden dit seizoen gaat lukken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *