Wintertraining op De Haelberg en pannenkoek in De Ossenstal


Oktober is bij uitstek de maand om te werken aan de basis die een atleet nodig heeft om in- en later outdoor goeie atletiekprestaties neer te zetten.
En waar doe je dat het meest afwisselend en gevarieerd? Juist ja, lekker in het bos met bij voorkeur een aantal mooie heuvels voor kort acceleratie- en snelheidswerk, sprongen en pittige loopjes op mooie, strakke, flink glooiende paden.
Op een frisse, maar prachtige zaterdag 27 oktober trainden de atleten van het sprint/hurdles Team daarom rond en op de Haelberg in Epe.

Na een lekkere warming-up liep de route via een aantal versnellingslopen naar de berg, de Haelberg dus, waarna het tijd was voor series loopsprongen 40 en 80m’s  gevolgd door 120 en 150m’s of afstanden in series variërend van 900-300m. Dit alles natuurlijk vooral heuvelop.
Op de terugweg richting pannenkoekenrestaurant De Ossenstal werd nog een aantal stabiliteitsoefeningen gedaan waarna het tijd was voor wat foto’s en het vullen van de maag. En net als met de training lukte dat uitstekend!

Van Griekse tot Mexicaanse en van Zwitserse tot de gewone boerenpannenkoek alles ging er in! Ook masseur Hans van Vechgel van “Tijd voor Spieren” had binnen een mum van tijd zijn gekozen exemplaar verorberd. Een ieder was het er vervolgens over eens dat een herhaling van zowel, uiteindelijk toch ook de training, als de pannenkoek een goeie keus zou zijn.
Alle atleten vertrokken daarna letterlijk met een smiley message huiswaarts en heeft Nick er tegenwoordig een fraai (herinnerings) bordje bij!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *