WJK Limiet 4x100m voor Marije


Afgelopen weekend mocht Marije van Hunenstijn aan de bak met twee wedstrijden: zaterdag estafette in Lier en zondag 100 & 100h in Gemert.

Zaterdag in Lier stond voor Marije de laatste limietpoging met de 4x100m ploeg op het programma. Deze werd gelopen met Anna Sjoukje Runia, Eva Hovenkamp, Lieke Klaver en Marije als slotloopster.

“Ik zag dat het goed ging, we liepen tegelijk op met het Belgische junioren team. Alleen het tweede wisselpunt was niet vlekkeloos. Ik baalde een seconde maar toen dacht ik gewoon gaan en voor de Belgen blijven. Ik liep zo hard als ik kon en het was genoeg. We liepen 45,21 en de limiet stond op 45,28! We waren super blij want slechts een week geleden in Leiden op de Gouden Spike kwamen we slechts 1/100e van een seconde tekort.”

De 6 meiden die mee mogen naar de Wereld Kampioenschappen Junioren in Eugene (USA) worden na het NK junioren (4 en 5 juli) bekend gemaakt.

Foto: Coen Schilderman

 

Na zaterdag de hele dag in België geweest te zijn stond er zondag een A-competitie op het programma in het Brabantse Gemert. “Na de eerste 3 horden in mijn eerste race kwam ik erachter dat de horden niet goed stond, ik stopte direct. Meteen na de jongens mochten wij opnieuw lopen. Mijn eerste paar horden waren nog steeds niet goed maar ik liep een tijd van 13.99 en dat is voor het eerst onder 14 sec. Ik was super blij. En er zit zelfs nog meer in, met zware benen en na al een keer gestart te hebben 13.99 lopen kan het dus nog harder!”

De 4x100m race in Lier is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=9yARz-85zd0

En een interview met de estafettedames & coach Thijs Ros is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=guUQKiq4-gg

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *