WK Limiet 400m horden voor Nick Smidt in Zürich !


Happy met de WK Limiet op zak !

Voor de 3e maal in zijn nog prille atleetcarrière nam Nick Smidt donderdag 29 augustus deel aan de Young Diamond League in het Zwitserse Zürich.
De Young Diamond League voor atleten <23 jaar geldt als de opwarmer van de, aansluitende eerste finale dag van de, Diamond League Weltklasse Zürich.
Daar waar de beide vorige keren Nick’s optreden in deze wedstrijd niet naar wens ging was hij er dit maal erg op gebrand een goed resultaat neer te zetten op zijn favoriete 400m horden. De entourage en sfeer in het Letzigrund stadion waren ook in het voorprogramma al uitstekend. Al weken voor het evenement waren de 30.000 beschikbare bezoekersplekken in het Letzigrund stadion volledig uitverkocht!  
Nick nam het in zijn race onder andere op tegen de Duitser Constantin Preis, die begin augustus de nationale titel veroverde in een pb van 49.32, slechts 0.01s onder het pb van Nick. Preis was verder bij het EK <23 in het Zweedse Gävle een goede bekende van Nick; hij werd daar 4e.
Nick startte zijn wedstrijd vanuit baan 5 en had daarmee goed zicht op Preis die in baan 6 van start ging. De concurrenten liepen de wedstrijd tot horde 7 nagenoeg gelijk op. Nick liep z’n race in z’n vertrouwde passenpatroon met een 20-pas aanloop naar horde 1, gevolgd door 5 horden in 13-pas tot en met horde 6. Vanaf horde 7, het moment voor Nick om over te schakelen naar een 14-pas ritme, begon het bochtvoordeel te tellen. Nick bouwde een hele lichte voorsprong op en horde 10 passeerde hij als eerste. Daarna knokte de Duitser zich terug en ontspon zich een groot gevecht over de laatste 40m. Preis wist die met 0.05s in zijn voordeel te beslechten en won dus de wedstrijd in een personal best van 49.23. De 2e plaats in ook een personal best van 49.28 was voor Nick.
En dat betekende dat hij 0.02s onder de WK Limiet van 49.30 voor Doha bleef. Opnieuw een geweldig resultaat waarmee ook doel 5 van het outdoorseizoen 2019 is gerealiseerd. Van harte proficiat Nick!

De super spannende race van Nick vind je hier: https://youtu.be/9akdVnFgf9c

Het WK in Doha wordt gehouden van vrijdag 27 september tot en met zondag 6 oktober. Nick start het toernooi direct op vrijdag 27 september met de series. Daaraan voorafgaand is er vanaf zondag 15 september met het Nederlands Team een trainingsstage in het Turkse Belek.
Alle informatie over het WK Atletiek in Doha vind je op:
https://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-championships/iaaf-world-athletics-championships-doha-2019-6033

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *