WK limietpoging 4x400m team in Heusden valt in het water


nat, nat en nog eens nat met van links naar rechts Maarten, Björn, Terence en Leemarvin

De ‘Nacht van de Atletiek’ in Stadion De Veen in Heusden-Zolder is niet de wedstrijd geworden voor het Nederlands 4x400m Estafette Team waarvan gedroomd.
Het team met Leemarvin Bonevacia, Terence Agard, Björn Blauwhof en sprint/hurdles atleet Maarten Stuivenberg had van de Atletiek Unie op de slotdag van de limietenrace voor het WK in Londen een ultieme mogelijkheid gekregen om te voldoen aan de limiet van 3.02.11.
Met die tijd zouden de leden van het team hun eind juni jl. gelopen Nederlands Record bij het EK voor landenteams in Lille (Frankrijk) in een tijd van 3.02.38 met 0.18s dienen te verbeteren.
Die nieuwe eindtijd of sneller namelijk zou goed zijn voor een plek bij de 16 beste landen op de wereldranglijst en hen daarmee toegang geven tot het WK.
Aan goede tegenstand geen gebrek voor onze Hollandse jongens in het knusse stadion De Veen met 2 snelle Belgische Teams en ploegen uit Jamaica, Japan en Italië. Evenmin lag het aan de één en al atletiek ademende sfeer van het volop aanwezige publiek.
Het was het weer in de vorm van bakken met regen dat spelbreker was in wat het atletiekfeestje had moeten worden voor het team dat enigszins tegen beter weten in vocht voor wat het waard was.
Belgie Team 1, met o.a. alle broers Borlee, finishte uiteindelijk als winnaar in een tijd van 3.02.93. Het Italiaanse Team werd 2e met 3.04.71 en de 3e plek was voor het Nederlands Team in 3.05.22.
Een dag na de ontgoochelde wedstrijd lukte het Maarten echter wel weer om de geweldige hoogtepunten van het seizoen 2017 de boventoon te laten voeren. “Mijn 6e plek op het EK in Bydgoszcz staat met stip bovenaan en is synoniem voor de grote progressie die ik dit jaar op vele vlakken heb doorgemaakt! Het zal me na een vakantieperiode meer dan genoeg boost geven om keihard te werken voor mooie prestaties in 2018” aldus een terugblikkende Maarten.
De 4x400m race terugzien? Klik hier:

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *