Bovenbouw


Bovenbouw Team Sotra

Doelstelling
Team Sotra beschikt inmiddels over een volwaardig programma om atleten en hun succesvolle trainer-coach op professionele wijze de weg te wijzen naar aansprekende atletiekprestaties op nationaal en internationaal niveau. Team SOTRA faciliteert zijn atleten (afkomstig uit het hele land) om sport en studie en wonen (atletenhuis) op praktische wijze te combineren.

De doelstelling van de bovenbouw van Team SOTRA is het bieden van een professioneel begeleidingsprogramma voor talentvolle atleten op weg naar hun (inter)nationale doorbraak en het realiseren van aansprekende resultaten op Nationaal, Europees- en Wereldniveau.

De MiLa groep onder leiding van trainer-coach Johan Voogd is gestopt waardoor er momenteel alleen een Sprint/Horden team actief is. Via de onderbouw wordt ingezet op een nieuw te formeren bovenbouw team met een nieuwe trainer-coach.


Bovenbouwteam Sprint/Horden
Het sprint/horden bovenbouw team van Sotra staat onder leiding van trainer-coach Betty Hofmeijer. Kort samengevat:

Sprint Hurdles Team SOTRA

In het team worden atleten begeleid op de disciplines:

SOTRA-runner-300x242 Sprint  100- tot en met 400 meter
SOTRA-runner-300x242 Horden 100/110- en 400 meter

Betty Hofmeijer is een zeer ervaren trainer/coach die al meer dan 25 jaar met vele atleten nationaal en internationaal succes heeft geboekt.  Meest recente succes  was de deelname van neo-senior Nick Smidt in augustus jl. aan de Europese Kampioenschappen in Berlijn op de 400m horden en de 4x400m
Zijn debuut was individueel met een 16e plaats meer dan verdienstelijk en met de estafette misten de mannen met een 9e plaats nipt de finale.
Nick nam eind augustus op de 400m horden ook deel aan het voorprogramma voor jonge talenten in de Diamond League in Zürich.

Een afgeleide doelstelling van de topsportbegeleiding is kennisdeling en samenwerking dat met o.a. het paramedisch begeleidingsteam en collega-trainers uitgevoerd wordt.

Ook wordt er met partners en sponsoren graag kennis en ervaring uitgewisseld op het gebied van sport, gezondheid, trainen, presteren, vitaliteit en steeds beter worden van onze atleten en de medewerkers in de organisaties van onze sponsoren.


Trainingen
“Een atleet bij Team SOTRA is niet alleen tussen 15.00-17.00 een atleet, maar is een topatleet die zich het gehele jaar door 24/7 atleet voelt en als atleet leeft en zich gedraagt. De atleet krijgt hiervoor begeleiding en ondersteuning op de momenten waarop hij of zij dat nodig heeft!”  

De kracht van de trainingen van Team SOTRA ligt in het feit dat je de mogelijkheid hebt om van maandag tot en met vrijdag in de namiddag de kerntrainingen te doen onder begeleiding van een professionele train(st)er samen in een groep met gelijkgestemde, ambitieuze atleten. De kracht van een goed team is zeer belangrijk, elkaar stimuleren en motiveren geeft extra winst. Daarnaast is het belangrijk om van elkaar te leren. Trainen overdag heeft een grote meerwaarde.  Het zorgt ervoor dat de arbeid-rust verhouding beter in balans blijft. Door de training in de middag te doen is er in de avond nog tijd om wat voor jezelf te doen en op tijd naar bed te gaan om te herstellen van de training. Het trainingsprogramma zelf is individueel gericht en dus op de inhoud afgestemd op jouw persoonlijke ontwikkeling en doelstellingen.
Ambitie en passie zijn hierbij de sleutelwoorden van jou weg naar succes!

Samengevat de belangrijkste punten die Team SOTRA jou kan bieden:

SOTRA-runner-300x242 Trainen veelal in de namiddag van 15.00-17.00u
SOTRA-runner-300x242 Het trainen en wonen met gelijkgestemde atleten vol ambitie en passie
SOTRA-runner-300x242 Medische begeleiding onder leiding van sportfysiotherapie Isokin in Apeldoorn
SOTRA-runner-300x242 Begeleiding onder een deskundig en succesvolle trainer-coach
SOTRA-runner-300x242 Indoor trainingsmogelijkheid in Omnisport Apeldoorn
SOTRA-runner-300x242 Gesponsord kledingpakket


Trainingslocaties bovenbouw
De meeste trainingen van Team SOTRA bovenbouw vinden plaats op de atletiek accommodatie in het Sportpark Orderbos. Deze accommodatie biedt tevens voor een prachtige omgeving om bijv. heuveltrainingen in het bos af te werken. Voor sprint-/hordenatleten m.n. in het na- en voorjaar een belangrijk trainingsonderdeel.

Naast de atletiekbaan in het Orderbos is Omnisport Apeldoorn een uitstekende locatie om indoortrainingen te doen. In de periode van november tot en met het indoorseizoen wordt hier door de sprint/horden groep getraind om op de verschillende indoor wedstrijden goede prestaties neer te zetten.


Medische begeleiding
Team SOTRA heeft voor de medische begeleiding van de bovenbouw atleten een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Training en Therapie Centrum Isokin in Apeldoorn. Alle atleten worden op een aantal momenten in het jaar (preventief) medisch gescreend en kunnen voor acute blessures binnen 24 uur een beroep doen op één van de betrokken fysio-/manueeltherapeut e/o bewegingswetenschapper.


Mentale begeleiding
“We don’t have a body, we are a body”

Lichaam en geest zijn één, je kan niet het ene trainen zonder ook met het andere bezig te zijn. Tijdens de fysieke trainingen zijn we ook al bezig met mentale trainingen. Maar net als met fysieke, specifieke trainingen voor kracht, snelheid en lenigheid zijn er ook trainingen waarin we ons mentaal kunnen verbeteren.

Aanvullend op de informatie die een trainer vanuit de training meekrijgt vullen atleten wekelijks ook de POMS (profile of mood state) in. Hiermee krijgen zij extra zicht op zowel de fysieke als de mentale staat van de atleet. Het beeld dat hiermee wordt verkregen helpt mee om onder andere de trainingsbelastbaarheid beter richting te geven.

Ook zijn er regelmatig gesprekken in/met de atletengroep, maar ook individueel tussen atleet en trainer. Onderwerpen die daarbij zowel op initiatief van de atleet als door de trainer zelf aan de orde gesteld kunnen worden betreffen bijvoorbeeld het trainings- en wedstrijdproces, maar zeker ook persoonlijke en ontwikkelingsgerichte items die sterk op dit proces van invloed zijn.


Atletenhuis
Voor de atleten van Team SOTRA is er de mogelijkheid om zich in Apeldoorn te vestigen. Het bestuur heeft hiervoor een overeenkomst met woningstichting “Ons Huis” in Apeldoorn. Hierdoor zijn er in het totaal 16 kamers beschikbaar voor atleten die in Apeldoorn willen wonen. Het atletenhuis is gelegen aan de Wilhelmina Druckerstraat


Samengevat
De mogelijkheden binnen Team SOTRA zijn in vier kernpunten samen te vatten:

SOTRA-runner-300x242 Van maandag tot en met vrijdag trainingen van 15.00-17.00
SOTRA-runner-300x242 Professionele trainer-coach met goed oog voor persoonlijke ontwikkeling en welbevinden
SOTRA-runner-300x242 Medische begeleiding en extra fysieke trainingsmogelijkheden evt. onder begeleiding
SOTRA-runner-300x242 Atletenhuis in Apeldoorn
SOTRA-runner-300x242 Gesponsord kledingpakket

Denk je dat dit wat voor jou is? Kijk dan hier hoe je deel uit kunt maken van Team SOTRA!