bronzen plak voor Tigo Mesie op C-Spelen


Traditiegetrouw is het laatste weekend van augustus de atletiekaccommodatie Ookmeer van AAC Amsterdam gereserveerd voor de C-Spelen. Dat was dit jaar niet anders. En niet alleen zijn op deze officieuze Nederlandse Kampioenschappen ereplaatsen te verdienen, maar zijn er ook tickets te verdienen voor de C-Interland tegen een aantal Duitse deelstaten een week later. Voor de eerste 2 plaatsen op een onderdeel is dat meestal zeker maar voor bijv. estafettes kunnen ook atleten in aanmerking komen die geen goud of zilver hebben gewonnen.
De deelname vanuit Team Sotra was niet groot; de zomervakantie in onze regio heeft daarin zeker meegespeeld. Ook volgende week hebben de atleten in regio midden nog vrij van school.
Wel acte de présence gaven de broers Tigo en Milan Mesie (AV’34).
Op zaterdag 24 augustus nam Tigo deel aan de 150m en Milan op de 100m horden.
Tigo maakte in de 1e serie met een overwinning en een snelle 17.60 (+1.1) direct duidelijk dat hij er veel zin in had. Hij zette de tweede tijd neer van totaal 33 deelnemers. Dat betekende dus ook een finaleplek. In de finale ging het opnieuw sneller en werd Tigo 3e in 17.51 (-0.4). Een mooie bronzen medaille was zijn deel en opnieuw een mooi en sterk persoonlijk record.

 

Milan Mesie 3e op de 150m. Nummer 1 is Timo Spiering van Pac en 2e is Justin Labrijn van Almere ’81.

 

 

Milan kwam 3 maal in de startblokken op de horden, hetgeen zoveel betekende als dat hij zowel in de series, de halve finale als ook in de finale uitkwam. Op zich al een mooi resultaat! In de serie 5 plaatste Milan zich met een 2e plaats en een tijd van 14.42 (+0.3) zich rechtstreeks voor de halve finale. In de halve finale wist hij zich als tijdsnelste voor de finale te kwalificeren. De tijd waarmee hij dat deed betekende een dik pb van 14.16 (+0.7).  In de finale lukte het Milan niet om dat resultaat te verbeteren en behaalde hij met 14.48 (-0.6) een mooie 5e plaats.
Op zondag namen beide atleten deel aan de 100m. Tigo begon met een 2e plek in de serie in een tijd van 11.90 (+0.2). Daarmee kwalificeerde hij zich rechtstreeks voor de halve finale. In één van de 3 halve finales werd hij 3e in een tijd van 11.85. Nadat de laatste halve finale was gelopen bleek dat hij 0.001s tekort kwam om door te gaan naar de finale. Milan was met een gevoelige kuit na 3 hordenraces niet op z’n best en kwam niet verder dan de series. Hij noteerde in z’n serie een tijd van 12.43 waarmee hij 4e werd.
En zo bleek na afloop; het optreden van de broers dit weekend krijgt nog een vervolg in de vorm van deelname aan de Interland volgende week zaterdag in Enschede. Een mooie bonus voor beide talentvolle jongens!
Team-/clubgenoot Jordy Huis in ’t Veld kwam op zaterdag in actie op de 100m horden en de 150m en op zondag op de 100m. De 100m horden liep Jordy in een tijd van 17.87 waarmee hij net onder z’n oude pb bleef. Over de 150m deed hij 20.09s en daarmee verbeterde hij zich ruimschoots. Dat deed hij ook op de 100m en is zijn nieuwe pr nu 13.37 (+0.7). Kortom en goed weekend voor Jordy met 3 nieuwe pr’s.
Isabel van Houweling (AV de Gemzen) nam naast de 3 werpnummers op zondag deel aan de 80m horden. Ze finishte als 5e in haar serie in een tijd van 14.68 (+0.3) waarover ze niet tevreden was.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.