C – Interland in Assen / Nederland wint, Desi wordt 2e op 800m


Zaterdag 2 september was voor veel C-Junioren die op de C-Spelen vorige week in Amsterdam een 1e of 2e plek hadden weten te bemachtigen een mooie dag.
Zij kwamen vandaag in Assen in actie in het oranje oftewel vertegenwoordigden het Nederlands Team in de Interland met de Duitse deelstaat Noord Rhein–Westfalen. Ook een team van RTC Noord nam deel samen met een aantal  individuele atleten. Deze laatsten hadden ingeschreven voor een ochtendprogramma dat vanwege de minimale deelname werd afgelast. Door hen toe te voegen aan het deelnemersveld kwamen ook deze atleten toch aan hun trekken.

Zoals al vele keren eerder was het Nederlands Team zowel bij de jongens als de meisjes (en dus overall) te sterk voor het Duitse team.
Nederland won uiteindelijk met 282 punten. Noord Rhein-Westfalen scoorde 220 punten en het team van RTC Noord verzamelde er 92.
De beste dagprijs bij de meisjes kwam op naam van sprintster N’Ketia Seedo die de 80m afraffelde in een tijd van 9.72. Polsstokhoogspringer Marnix Kolkman won de prijs bij de jongens met een sprong van 4.40m.

Desi in stijl klaar voor de 800m race

Op de 800m kwam Desi van Emmerik van AV Cialfo in actie. Samen met Sarah Peerik van AV Hanzesport zorgden zij voor het maximale puntenaantal voor Nederland. Sarah opende de wedstrijd snel waardoor de andere deelneemsters niet anders deden dan volgen. Dat gold ook voor Desi; ze eindigde als 2e achter Sarah in een tijd van 2.22.55.  Geen tijd waarmee ze echt tevreden was. Net als vorige week zat een zere knie haar in de weg. De ervaring om voor Nederland uit te komen smaakte echter zeker naar meer en gaf een goede motivatie boost.
Nu eerst even wat gedwongen rust en daarna lekker van start met de trainingen voor het nieuwe seizoen Desi.
De race van Desi zie je hier:

Kjell met deelname aan hordenraces nu steeple atleet in wording

Kjell de Groot van AV Flevo Delta kwam op de 1500m uit voor het team van RTC Noord.

Helaas stond het steeple onderdeel dat Kjell vorige week op de C-Spelen met overmacht won vandaag enkel als demonstratie nummer op het programma.
De wedstrijd verliep voor Kjell volgens plan. Dat wil zeggen voor een persoonlijk record liep hij de gehele race goed op koers. Echter in plaats van een eindtijd kregen de 1500m jongens de bel die een ronde eerder had moeten gaan als teken dat er nog 1 ronde was te gaan. Dat zorgde bij Kjell begrijpelijk voor een fikse teleurstelling.
In de uitslag op atletiek.nu staan momenteel dus ook helaas niet de juiste 1500m tijden.
De race van Kjell zie je hier:

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.