Desi bronzen medaille op 800m op de C-Spelen !


Voor de 50e maal organiseerde AAC uit Amsterdam de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor C Junioren. Op Sportpark Ookmeer was het de gehele dag genieten van prachtig weer. Die omstandigheden zorgde voor veel goede prestaties.
Desi van Emmerik van AV Cialfo uit Epe zorgde op dag 1 van de C-Spelen voor een mooie prestatie op haar favoriete afstand de 800m.
In 5 series met zo’n 12 atletes per serie werd het kampioenschap op de 800m discipline “op tijd” gelopen. Desi zat in de 5e en snelste serie.
Als gebruikelijk liep Desi een bekeken race waarin de beslissing viel in de laatste 200m. Favoriete Anne Knijnenberg ging er op dat punt vandoor en viel door zowel Sarah Peerik die 2e werd als de nummer 3 Desi niet meer te achterhalen. Opnieuw een heel mooie prestatie van Desi die met haar tijd van 2.16.36 maar weinig toegaf op haar persoonlijk record van 2.15.79.
Er had nog wel meer ingezeten vertelde Desi na afloop van de wedstrijd. “Ik heb sinds een week wat last van m’n knie en kon helaas niet meer vol aanzetten op het laatste stuk. Om die reden start ik morgen ook niet op de 300m.  Volgende week tijdens de C-Interland hoop ik dan wel mee te kunnen doen in de eindsprint”. Desi ontving namelijk als extra beloning een uitnodiging voor de C-Interland volgende week zaterdag in Assen.
De 800m race van Desi is via onderstaande link te bekijken.

Freek Weijman van AV Pallas ’67 zorgde voor een prima resultaat op de 300m. Na een lange kwakkelperiode met enkelklachten waarin hij actief bleef met mountainbiken en het sterk maken van z’n rompspieren kon hij pas in juli  weer met looptrainingen beginnen.
Freek kwam uit in de 3e serie van 5. Alleen de winnaars van een serie plaatsten zich rechtstreeks voor de finale. Daarnaast was er ruimte voor 3 tijdsnelsten.
Freek liet er in de serie geen gras over groeien. Hij opende het eerste stuk supersnel. Dat leverde hem de seriewinst op én een persoonlijk record van 38.24.
In de finale leverde Freek veel strijd om plek 4. Uiteindelijk werd het nipt plek 6 in een tijd van 38.26. Slechts 0.12s achter nummer 4.
“ff balen” gaf Freek aan, “maar uiteindelijk wel dik tevreden hoor. Hiermee kan ik volgend seizoen als B-junior goed verder. Daar heb ik nu al zin in”.
De finale race van Freek staat onderstaand.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.