Geslaagde kick-off RTC Sotra in Epe


Veel enthousiasme van atleten en ouders op de kick-off van RTC Sotra op 8e oktober van 2017. Er was  in het clubgebouw van AV Cialfo een kort maar krachtig programma samengesteld waarin voorlichting over het nieuwe trainingsseizoen 2017-2018 en clinics van een 5-tal topatleten de boventoon voerden.
Meer dan 40 atleten namen aan het programma deel waardoor het, samen met de ouders/begeleiders,  zowel binnen als buiten een gezellige drukte was.

Na de opening door de voorzitter van stichting RTC Sotra was er als eerste programmapunt aandacht voor een aantal uitstekende prestaties op de D- en C-Spelen afgelopen outdoorseizoen. 5 atleten wisten een ereplaats te bemachtigen. C-junior Kjell de Groot (AV Flevo Delta) won een gouden medaille op de 1500m steeple. D-juniore Tess van Randtwijk (AV’34) deed dat zelfde op de 1000m. Een zilveren en bronzen hordenmedaille werden gewonnen door resp. de D-juniores Fenna Achterberg (VAV) en Isabel van Houweling (AV de Gemzen). D-juniore Rosella van Keulen wist zelfs 2 medailles te bemachtigen; een 2e plek op de 60m en een 3e plek op de 150m waren goed voor resp. zilver en brons. Tenslotte was het C-juniore Desi van Emmerik (AV Cialfo) die brons behaalde op de 800 meter.

 

Hierna was het tijd voor het kennismaken met de clinic coaches van de dag t.w. Miranda Boonstra (steeple t/m marathon), Eefje Boons (100m horden), Marije van Hunenstijn (100m sprint/estafette) en Nick Smidt (400m horden) en Maarten Stuivenberg (400m.). RTC Sotra introduceerde met extra trots deze atleten vanwege  de relatie met deze topatleten.
Hierna stelden de RTC trainers Dick Leseman (mila) en John Jansen en Betty Hofmeijer (sprint/horden) zich voor. Vervolgens verzorgden Dick en John  de algemene warming-up ter voorbereiding op de clinics.
Na de algemene warming-up kwamen de clinic-coaches in actie. Steeple- en marathonatlete Miranda Boonstra verzorgde de clinic voor de mila-atleten. Het was geen verrassing dat het doen van oefeningen over de horden daar deel van deel uitmaakte.   Niet alleen bij de disciplines sprint en horden: ook bij de Mila’s wordt ingezet op een brede fysieke ontwikkeling en wordt uiteindelijk ook een weg naar een 400m horden of steeple-carrière open gehouden. Een goed voorbeeld in de groep vormde Kjell de Groot van AV Flevo Delta. Hij werd eind augustus de officieuze Nederlands Kampioen  bij de C junioren op de steeple.
Sprintster en estafette atlete Marije van Hunenstijn probeerde in haar clinic over te brengen dat sprinten niet alleen iets is voor je benen maar dat je dat doet met je hele lijf. Ze complimenteerde de atleten dat iedereen zo actief probeerde om met aangegeven tips direct aan de slag te gaan.

Maarten Stuivenberg (400m) en Nick Smidt (400m horden) verzorgden een clinic waarin romp- en andere spiergroepen via een circuit flink onder handen werden genomen. Met op de achtergrond de begeleiding van een stevige beat werkten ze zich flink in het zweet.
Eefje Boons genoot ervan om voor de groep te staan. Haar Pabo-opleiding (die in een afrondende fase verkeert) zal daar mede debet aan zijn geweest. Eefje vertelde dat ze vooral aan de slag was geweest met oefeningen die ze zelf ook in haar training doet. Daardoor kon ze haar clinic atleten heel goed overbrengen wat het belang en doel van een bepaalde oefening inhield.
Tenslotte werd duidelijk dat de clinic coaches hun successen niet aangewaaid kregen en krijgen. Intensieve trainingsprogramma’s maken daar onderdeel van uit waarbij het voortdurend van belang is om goed te luisteren naar signalen van het lijf om bijv. blessures voor te kunnen blijven.
Nadat een ieder een succesvol seizoen werd toegewenst werd de kick off beëindigd en een wel thuis toegewenst.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.