1500m WK indoor limietpoging op 1e Indoor Track Speciaal


A.s. zaterdag 6 februari staat in OmniSport in Apeldoorn de 1e Indoor Track Special van Team Sotra op de wedstrijdagenda. Van de volgeboekte wedstrijd met alleen rondbaandisciplines is de snelste 1500m mannenrace de blikvanger van de dag. Over deze race samen met een aantal andere high-lights onderstaand een korte impressie.

Rond de klok van 13.00u staat bij de mannen een 1500m limietpoging voor de WK indoor in Portland (USA) gepland. De limiet voor deze kampioenschappen die van 16 tot en met 20 maart a.s. worden gehouden staat op 3.39.50.
Deelnemende atleten aan deze race zijn o.a. Richard Douma (AV Zaanland) en Apeldoorner Dennis Licht. Beide atleten noteerden in 2015 outdoor tijden van respectievelijk 3.39.71 en 3.39.94. In hun poging om de limiettijd te slechten krijgt de serie ondersteuning van 2 hazen.

Op de 800m verschijnt ook een sterke serie aan de start met atleten als Bob van der Ham (TDR/AV Castricum), Jaap Gerben Vellinga (Team4Mijl/AV Horror) en Didier Nibbering (Rotterdam Atletiek). Ook in deze race weten de atleten zich gesteund door een haas waardoor een sub 1.50min mogelijk moet zijn.
Op de 800m bij de vrouwen hebben de Zuid-Afrikaanse Mandi Brand en de uit Slowakije afkomstige Paula Habovstikova de beste papieren. Beiden hebben een tijd van 2.04 achter hun naam.

Op de sprintnummers 200 en 400m, die veel atleten combineren, staat ook een aantal goede atleten aan de start. Meest opvallende is 400m atleet Bjorn Blauwhof (Phanos). Hij is momenteel de indoor ranglijstaanvoerder op deze afstand met een tijd van 47.41; dat is 0.61 boven de WK limiet. Atleten die bij hem in de snelste serie staan zijn onder andere Tony van Diepen (Lycurgus), Olaf van den Bergh (PH) en Team Sotra atleet Maarten Stuivenberg (VAV).
Meest opvallende atlete in het sprintveld bij de vrouwen is Laura de Witte (Trias). Na haar sterke 400m optreden van vorige week (pr 53.87) komt ze op de ITS aan de start voor een 200m. Daar zal ze ongetwijfeld ook haar zinnen zetten op een verbetering van haar indoor pr.

Ook Team Sotra atlete Jip Vastenburg (AV34) is op de wedstrijd present. Dit keer niet als atlete, maar wel als degene die namens Runnersworld Apeldoorn prijzen uitreikt voor de best presterende atleet/atlete in de leeftijdscategorie├źn junior D tot en met senior.

Iedereen is welkom de Indoor Track Special op 6 februari te bezoeken. De entree voor het publiek is gratis.

Op de Sotra website staat ook informatie over het MiLa en Sprint/Hurdles Team en de rol die de Stichting heeft als RTC (Regionaal Trainings Centrum).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.