1e Indoor Track Special vraagt om herhaling


Bjorn Blauwhof ITS 06.02.16

Interview door Fred van Gasteren met 400m winnaar Bjorn Blauwhof. Foto Evert Woutersen

De sfeer in Omnisport tijdens de 1e editie van de ITS was relaxed. Geen onnodige regels en procedures waar strikt de hand aan gehouden moest worden. Een wedstrijdverloop waarin het beoogde chronoloog perfect kon worden gevolgd en diverse prestaties waaraan het predicaat goed kon worden opgehangen.

Heel veel geluiden ook die de organisatie aanspoorden om volgend jaar toch vooral met een 2e editie van de ITS te komen. “De Nederlandse indooragenda voor rondbaannummers is veel te mager” en  “prettig is het ook als we niet zo ver hoeven te rijden” waren veel gehoorde geluiden.

Helaas strandde de aangekondigde limietpoging van Dennis Licht en Richard Douma om kwalificatie op de 1500m voor de WK indoor in Portland (USA) in maart af te dwingen.  Eén van de beide hazen was ziek waardoor de poging met slechts één haas plaatsvond. Maar wel of geen haas,  zowel Dennis als Richard misten beiden ook de scherpte en het wedstrijdritme om op dit moment een 3.39.50 te lopen. Dennis besliste uiteindelijk de wedstrijd in zijn voordeel met een eindtijd van 3.44.44. Daarmee bleef hij Nils Pennekamp, die goed met de beide atleten mee kon, met 3.44.56 slechts nipt voor. Richard werd 3e in 3.45.17.

De 1500m race van o.a. Dennis Licht, Nils Pennekamp en Richard Douma

Een spannende race was de 400m. Bjorn Blauwhof nam als favoriet van de wedstrijd overtuigend de kop en hield dat tot het einde toe vast. De eindtijd van Bjorn van 47.08 was een forse verbetering van zijn beste seizoentijd. Niet ver weg van de WK limiet van 46.70 voor Portland. Bjorn vertelde tijdens een interview na de race en nog nahijgend van de inspanning volgende week bij de IFAM wedstrijd in Gent de limiet te willen slechten. “Dat gaat lukken!” zo sprak hij zelfverzekerd. Een sterk optreden was er ook voor Tony van Diepen. Hij kon het spoor van Bjorn uitstekend volgen en met een tijd van 47.18 verbeterde hij zijn persoonlijk record aanzienlijk. Ook hij loopt volgende week bij de IFAM opnieuw een 400m.

De 400m van o.a. Bjorn Blauwhof, Tony van Diepen en Olaf van den Bergh

De 800m werd een gemakkelijke eindoverwinning voor Bob van der Ham van TDR en uitkomend voor de AV Castricum. Hij bracht z’n SB naar een tijd van 1.49.44. Jaap Gerben Vellinga, Jelmer Lenstra en Willem Dudink gaven elkaar met resp. 1.51.48, 1.51.65 en 1.51.68 als de nummers 2, 3 en 4 maar weinig toe.

De 800m met winaar Bob van der Ham

De 200m werd een succes voor Team Sotra atleet Maarten Stuivenberg (VAV). Hij werd de nummer 1 op de 200m in een tijd van 21.93 en verbeterde daarmee zijn indoor pr ruimschoots.
De A-junioren Sawa Bezelev en Jochem Dobber gaven elkaar op deze afstand met 22.11 en 22.13 ook weinig toe. Laura de Witte was met 24.13 de snelste bij de vrouwen.

De 200m met winnaar Maarten Stuivenberg en o.a. Sawa Bezelev en Jochem Dobber

De 200m met Laura de Witte

Ook CD-junioren waren op de wedstrijd met een 150, 300 en 1000 actief.
Alle wedstrijdresultaten zijn terug te vinden op www.atletiek.nu
Op de website van Team Sotra volgen binnenkort diverse fotoreportages o.a. die van Evert Woutersen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.