2e ITS: geslaagde wedstrijd met veel goede prestaties 2


Onder de complimenten voor de 2e Indoor Track Special zaten ook al zelfs verzoeken voor een 3e editie. De TeamSotra organisatie heeft die positieve berichten ter harte genomen.
De informele sfeer onder de noemer “waar geen regels nodig zijn, regel je niet”, werd door de deelnemende atleten zeer gewaardeerd. Wat ook als plezierig werd ervaren was de relaxte sfeer in de inloophal doordat er telkens 1 onderdeel op het programma stond. Het unieke van de Indoor Track Special.
Er was zo vroeg in het indoorseizoen al een flink aantal uitstekende prestaties.
1500m atleet Vincent Hazeleger (AAC) had een EKi limietpoging aangekondigd. Hij bracht een uitstekende 3.45.16 op de klokken maar kwam daarbij (nog) tekort voor de benodigde 3.42.00.
Na het haaswerk tot 1000m moest Hazeleger in zijn eentje nog 500m door en dat was teveel gevraagd. De komende weken kijkt hij uit naar goede wedstrijden om een nieuwe poging te doen.
Tony van Diepen (AV Lycurgus) benaderde op de 400m de EKi limiet tot op 0.25s. In een sterk solo gelopen race met tussentijden van 22.62 en 34.26 op resp. 200 en 300m finishte hij als 1e in 47.45.
Team Sotra atleet Nick Smidt won zijn serie in een nieuw persoonlijk record van 49.15 en was daar erg blij mee. Hij eindigde overall als 3e op deze afstand.
Op de 60m en 200m bij de Vrouwen waren er uitstekende prestaties van A-juniore Lieke Klaver (SAV). Zij won beide onderdelen in resp. 7.54 en 24.13. Op de 200m won ze haar mixed serie dankzij een erg sterk laatste stuk in gevecht met Daniel Godefrooij van Phoenix. Ze was er zeer tevreden mee en gaf aan met wat meer wedstrijdritme nog voldoende ruimte voor verbetering te zien.

foto van Evert Woutersen Sportfotografie.
Lieke Klaver in strijd met Daniel Godefrooij

Nog een A-junior die bij de senioren de winst opstreek, was Joris van Gool (AV Spiridon). Hij wist in de 60m finale zijn p.r. aan te scherpen tot een uitstekende 6.80. Een tijd waarmee hij als 2e op de allertijdenlijst terecht komt.
Op de 60m horden was seniore Eefje Boons veruit de sterkste. Ze won de wedstrijd in een tijd van 8.37 en hoopt zich de komende weken met meer tegenstand te verbeteren naar een tijd van 8.20 of sneller. Daarmee kan ze zich verzekeren van EKi deelname begin maart in Belgrado. Stefan Nieuwland won bij de mannen de 60m horden in een nette 8.09. Koen Smet kwam in de series tot 8.08, maar voelde zich niet fit genoeg om in de finale te starten. Suzanne Voorrips van Team4Mijl kwam via haaswerk van teamgenoot Bram Buigel tot winst op de 800m bij de Vrouwen in een tijd van 2.06.18. Bij de mannen was er op deze afstand een geweldige strijd om de winst tussen de Team4Mijl atleten Wilfred van Holst, Thomas van Laar en Jelmer Lenstra. De laatste besliste de wedstrijd uiteindelijk met 0.01s in z’n voordeel met een tijd van 1.51.75. Thomas van Laar werd 2 in 1.51.76 en Wilfred van Holst in 3e met 1.52.07.
foto van Evert Woutersen Sportfotografie.
de 800m strijd is begonnen

Ook op de 800m bij de vrouwen was er winst voor een lid van Team4Mijl. Suzanne Voorrips won de wedstrijd en de dagprijs in 2.06.18.
De MB Demi van den Wildenberg en Janna Doumpas van Eindhoven Atletiek en Anna Roelofs (Lycurgus) bleven alle 3 onder de 8.00s op de 60m. Ze finishten in resp. tijden van 7.80, 7.97 en 7.98s. MB Suzanne Libbers (Groningen Atletiek) pakte de winst in een mooie  58.37 op de  400m en Flevo Delta en Team Sotra onderbouw atlete Joyce Schumacher deed dat  met 9.02 op 60m horden.
De JB Jay Beelen en JA Dave Wesselink, beiden Trias atleten, wonnen hun 60m horden met prima resultaten van 8.45 en 8.13.
Bij de C-junioren waren er uitstekende prestaties van Mees Kappert en Mark Heiden met 8.40  resp.  8.42 op de 60m horden.  Nienke Madderom liep op die afstand ook een goede 9.07. C juniore Britt Roos liep de 1000m in een snelle tijd van 3.01.05.

foto van Evert Woutersen Sportfotografie.
JA Dave Wesselink winnaar van de 60m horden


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 gedachten over “2e ITS: geslaagde wedstrijd met veel goede prestaties