Jip en Marije terug uit Tallinn


Bij de EK < 23 jaar in Tallinn is Jip er in geslaagd om het goud te winnen op de 10.000 meter. In een door haar perfect gecontroleerde race finishte ze als eerste in 32.18.69 minuten. In de laatste ronde liep Jip samen met de Britse Rhona Auckland, maar die had geen antwoord toen Jip op tweehonderd meter van de streep haar eindsprint inzette. Uiteindelijk wist ze daarbij nog vier seconden voorsprong op te bouwen en zo het goud te bemachtigen.

De kwalificatie voor de deelname aan dit EK had Jip in april al te pakken toen ze in Flagstaff (Amerika) een tijd van 31.35.48 liep. Daarmee was niet alleen de limiet voor dit EK, maar ook voor het WK in Beijing (straks in augustus) én voor deelname aan de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro gelopen!

Jip was in Tallinn niet de enige vertegenwoordigster van Team Sotra. Marije van Hunenstijn van het Sprint/Hurdles Team was ook met de nationale ploeg afgereisd naar Estland. Zij maakte deel uit van het 4x100m vrouwen estafette team. Marije kwam uiteindelijk, naar verwachting, niet in actie, maar was stand-by in de rol van reserve. Eind vorig jaar kreeg Marije nl. last van een hardnekkige, schouderklacht waardoor ze onder andere haar indoorseizoen in rook zag opgaan. Eerst begin mei zat ze weer voor het eerst in het startblok om vervolgens op 25 mei als startloopster van het team met een tijd van 44.63 te voldoen aan de estafettelimiet. Vervolgens werd het een race tegen de klok om individueel een goede 100m tijd neer te zetten. Dat lukte eind juni in Eindhoven met een nette 11.92 heel behoorlijk. Die tijd in combinatie met goede estafettetrainingen leverde haar uiteindelijk een EK <23 ticket op. Het 4x100m team legde in de finale uiteindelijk beslag op een 4e plaats met een tijd van 44.46.

image-2015-07-15

Op de eerste training ná de terugkeer van Jip en Marije werden zij, samen met hun trainers Johan Voogd en Betty Hofmeijer, door het bestuur van Team SOTRA in de bloemetjes gezet.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.