Maaike scoort met 3 persoonlijke records op het NK Junioren


Maaike Geerling (AV Pec 1910) leverde op dag 1 van het NK Junioren indoor in Omnisport een prima resultaat op de 400m. Ze liet er in de laatste, 4e serie van 6 atletes bepaald geen gras over groeien.
Ze vertrok voortvarend en nam resoluut de leiding van het veld. Dat hield ze erg lang vol; bij het uitkomen van de laatste bocht kwam Myrte van Schoot over haar heen en nog even verderop ook Nina Franke. Deze laatste verscheen later als 1e in de einduitslag van de serie in een tijd van 59.69. Myrte kwam helaas als DSQ in de einduitslag en Maaike….die werd in een mooi nieuw persoonlijk record van 1.00.24 de nummer 3 van haar serie. Erg knap gelopen Maaike.
Ook op dag 2 van het NK Junioren kwam Maaike uitstekend voor de dag. Ze begon met de 200m. In de 1e serie liep ze vanuit baan 4 een erg goede race. Ze werd 2e in een nieuwe persoonlijke best tijd van 26.75. Uiteindelijk betekende dit net als op de 400m de 8e tijd over-all. Het volgende onderdeel dat Maaike afwerkte was de 60m horden. In serie 3 werd ze 5e en wist met 9.29 opnieuw een persoonlijk record te noteren. Een uitstekend NK derhalve voor Maaike.
Bij de JB kwam Bjorn Hulsebos uit op de 400m. Hij werd in zijn serie 4e in een tijd van 55.60.
In de middag werd er 60m gesprint door MB Evelien van Houweling (AV de Gemzen) en de C-junioren Tigo en Milan Mesie (AV’34) die alvast eens wedstrijdsfeer wilden proeven op een NK Indoor bij de JB.
Evelien merkte in haar serie dat ze het laatste deel van haar race te geforceerd had geprobeerd mee te blijven doen en noteerde een tijd van 8.51. “Dat had ik graag wat sneller gedaan, zo vertelde Evelien. En ik ga zeker proberen morgen op de 200m m’n pb scherper te stellen” eindigde ze vol optimisme. En dat pb op de 200m kwam er voor Evelien. Vanuit de lastige, maar ook snelle baan 6 liep ze een prima race en verbeterde ze zichzelf tot een mooie 27.39. Goed gedaan Evelien!
Tigo en Milan liepen samen naast elkaar in serie 3 hun 60m. Ze werden 5e en 7e in hun serie en sloten met degelijke tijden van 7.60 en 7.89 en een mooie extra ervaring hun eerste NK Junioren af. Hun 60m race zie je hier:

Tigo en Milan Mesie in serie 3 JB 60m vanuit baan 6 en 7

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.