Mireille Schadee 3e themabijeenkomst RTC Sotra “het complimentenspel”


Na de 2meer dan geslaagde yoga sessie door Gaby van Puffelen van www.yogastudioapeldoorn.nl op zaterdag 9 maart is er op 23 maart nog een 3e themabijeenkomst in het vooruitzicht.
Dit thema zal worden gegeven door Mireille Schadee uit Dronten.
Het onderwerp, complimenten en kwaliteiten, dat zij gaat belichten gebeurt aan de hand van een spel; het “complimentenspel”.
Misschien niet direct een item waaraan je als atleet denkt om je atletiekprestatie te verbeteren. Toch….. bij wat doordenken is er zeker relevantie en zijn er diverse raakvlakken met jezelf ontwikkelen als mens en dus als atleet. Een goede atleet (in wording) kent zichzelf namelijk als geen ander.

In de omgang met atleten en ook op de trainingen is het in de opvatting van Team Sotra belangrijk om op een positieve manier met elkaar om te gaan. Van positiviteit gaat goede energie uit en……goede energie….geeft kracht.
Bijv. om een oefening die nog niet lukt nog eens te proberen, een keer vaker te oefenen om het nog beter onder de knie te krijgen of om het (zelf)vertrouwen (verder) op te bouwen dat het goed gaat komen.
Een compliment hoort thuis in die opvatting/visie en kun je op die manier zien als een aanmoediging. Een compliment dus als uitnodiging om met meer plezier en wellicht ook als extra motivatie bijv. om vaker te  willen/gaan trainen.

Nu over Mireille die de inleiding zal gaan verzorgen.
Mireille werkt al 25 jaar in het onderwijs. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in de begeleiding van jongeren op divers vlak zoals het met elkaar omgaan als ook de omgang met pesten en faalangst.
Atletiek is voor Mireille bekende kost; toen ze 12 was werd ze lid van AV Flevo Delta. Een vereniging waar haar eigen kinderen uiteindelijk ook lid zijn geworden en waarvan er nog 3 actief lid zijn bij de club.
Mireille zelf is sinds 2000 bij de organisatie van wedstrijden een bekend gezicht. Zo runde zij op de afgelopen 4e ITS van Team Sotra het wedsecretariaat; een rol waarin zo ook al jaren mede actief is bij de NK’s van junioren. Kortom zowel binnen de atletiek als het onderwijs een zeer ervaren kracht.

Het programma van Mireille voor 23 maart dat weer begint om 11.45u (kantine AV Cialfo) en duurt tot ca. 12.45 is als volgt uit:

  1. Welkom/kennismaking
  2. Doel van de bijeenkomst
  3. Theorie achter complimenten
  4. Aan de slag met complimenten
  5. Theorie achter kwaliteiten en valkuilen
  6. Aan de slag met kwaliteiten en valkuilen
  7. Samenvatting
  8. Afsluiting

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.