NK U18 en U20 rode draad: goeie progressie en nieuwe p.r.’s


Het NK Junioren verliep voor de Sotra atleten weliswaar zonder medailles, maar op hoofdlijnen viel er onder de deelnemende atleten veelal een mooie positieve prestatie- en ontwikkelingscurve te noteren!
Hieronder een impressie van de beide dagen waarbij van veel looponderdelen en in ieder geval van de optredens van alle Sotra atleten op het you tube video kanaal van Hortas Sotra Track and Field de video’s van de diverse races zijn te bekijken. Van zowel dag 1 als van dag 2 is een play-list beschikbaar. De links de playlist zijn resp.:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLWZMdj2vL7wSSyk1Yjxd5lEwniuDKlAyr
https://www.youtube.com/playlist?list=PLWZMdj2vL7wSqFd-mmlVw0Q4FpY8lIKDp

Bij de JB werkten de broers Milan en Tigo Mesie (AV’34) een goed toernooi af. Op zowel de 60m vlak als de 60m horden wisten beiden goede resultaten te scoren. Milan deed dat in beide gevallen met een nieuw p.r. Op de 60m verbeterde hij zich in de series tot een tijd van 7.34, in de halve finale bracht hij een tijd van 7.40 op de klokken waarmee hij over-all 12e werd.
Op de 60m horden veel geweld van veelal grote 2e jaars met opnieuw een uitstekende score van Milan. Hij zette een fraai nieuw pb neer van 8.57 en bezette daarmee over-all een 10e plek. Tigo ondervond in de 60m series het nadeel van 3x vanuit het blok tot 3x toe door de starter teruggeroepen worden, waardoor de concentratie voor de 4e start goed op de proef gesteld werd. Bij de 4e start was het dan inderdaad  raak en was zijn 7.33 (0.03s boven z’n p.b.) meer dan goed te noemen. In de halve finale herhaalde hij datzelfde resultaat en kwam daarmee uiteindelijk 0.02s tekort voor de finale. Hij bereikte met z’n inspanningen een prima 10e plek.
De 60m halve finale van Tigo zie je hier:

Ook op de 60m horden liep Tigo een goede race die hem een tijd van 8.91 opleverde even boven z’n p.r.
Op de 60m bij de JB kwam ook Hidde de Wilde (AV Cialfo) aan de start. Hidde had zijn zinnen gezet op kwalificatie voor de halve finale. Hij wist dat daar een tijd van om en nabij de 7.50s voor nodig was. Hidde zat bij Tigo in de serie en had dus de pech dat het bij de 4e start pas “knallen” werd vanwege eerdere recall’s door de starter. De echte scherpte was helaas weg en Hidde werd in z’n serie 6e in 7.59; helaas dus te weinig voor de volgende ronde waarvoor 7.51 voldoende was geweest.
Bij de MB kon Evelien van Houweling (AV Cialfo) terugzien op een goed NK. Op de 60m scoorde ze in de series een tijd van 8.32; 0.02s boven haar p.r. Dat betekende dat ze ook kon starten in de halve finale. Daar moest ze genoegen nemen met een tijd van 8.40 en 7e plek in de serie.
Op zondag ging Evelien al vroeg van start op de 200m. Ze liep een prima ingedeelde race en werd 3e in een tijd van 26,94. Voor het eerst een tijd onder de 27s en dus een mooi p.r.
De 200m race van Evelien zie je hier:

Een volgend p.r. liep ze op de 60m horden. In serie 2 finishte ze in een eindtijd van 9.37 en dat was precies 0,2s sneller dan ooit. Suus van Schaik (VAV) ging ook op de 60m horden van start. Ook Suus ging voor een tijd van onder de 9.37; haar p.r. Helaas lukte dat net niet. Ze werd in haar serie 7e in 9.47. Volgende keer beter Suus.
C-juniore Suusje Berkenbosch (AV Cialfo) begon op zaterdag met de 400m bij de MB. Ze deed dat uitstekend en wist haar p.r. met maar liefst 2s te verbeteren en te brengen op een tijd van 1.03.76. Ook kwam ze uit op de 60m. In de series begon ze met een 4e plaats in de serie in tijd van 8.40. De eerste vier in de series kregen automatisch een halve finale plek. In de halve finale liep ze een prima 8.33, 0.03s boven haar pr. Een mooi debuut van Suusje derhalve op het NK Junioren U18.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.