Onderbouw


Team Sotra 
De Atletiekunie heeft de organisatie van de regiotrainingen ondergebracht bij centra met meerdere activiteiten op het gebied van talentontwikkeling: de Regionale Training Centra (RTC’s). Team SOTRA is één van de RTC’s van totaal 9 in Nederland.

Onderbouwtrainingen voor Sprint/Horden, Springen, Hindernis/Steeple en Mila atleten in 2018-2019
Team SOTRA biedt regiotrainingen in haar onderbouwprogramma voor de disciplines Sprint/Horden en Mila/Steeple- en Hindernis voor talenten uit  Midden en Oost Nederland in de leeftijd van ca. 13-17 jaar (2e jaars D tot en met B-junioren)

Ook in het seizoen 2018-2019 zijn er de bekende trainingsgroepen:

> Horden/Sprint
> Mila/Hindernis/Steeple

Bij voldoende belangstelling zal ook gestart worden met een springgroep.

Hieronder het trainingsaanbod met aanvullende informatie op rij:

Onderbouw Trainingsgroepen in de leeftijd van ca. 13-17 jaar (2e jaars D t/m B-junior) voor de disciplines:

-> Horden/Sprint
-> Springen
-> Mila/Steeple-/Hindernis

De trainingen
In de periode oktober 2018 – mei 2018 geldt voor alle groepen het volgende trainingsaanbod:

Training Onderbouwgroep
In elke groep worden 15 regio trainingen aangeboden. Er is geen mogelijkheid om bijv. het springen te combineren met de horden/sprint groep.
Zowel nieuwe atleten als atleten die eerder mee trainden kunnen meedoen in een trainingsgroep.
Kenmerkend voor de atleten die kiezen voor het trainingsaanbod is het hoge ambitieniveau; de atleten zijn erg gemotiveerd om verder te willen komen/beter te willen worden in een discipline.

Van het trainingsaanbod maken 3 themabijeenkomsten deel uit evenals minimaal 2 trainingen in het Apeldoornse Omnisport.
De trainingen worden veelal op de zaterdag gegeven.

Een training duurt 2 uur. In deze trainingstijd is er aandacht voor discipline gerichte trainingsarbeid, maar ook aandacht voor de ontwikkeling van andere belangrijke fysieke basiseigenschappen als bijv. techniek ,coördinatie- en ritmevormen, lenig- en beweeglijkheid en kracht in de vorm van romp- en voetspieroefeningen. Ook items als wedstrijdvoorbereiding, wedstrijdplan, ademhalings- en ontspanningstechnieken krijgen aandacht in de trainingen.

De startbijeenkomst van de trainingen via een Open Training en Info vindt plaats op zaterdagmiddag 6 oktober van 13.00-ca.15.00u op de atletiekaccommodatie van AV Cialfo in Epe voor

sprint/horden en
mila/steeple-/hindernislopen

Voor het springen is er op zaterdagmiddag 3 november op hetzelfde tijdstip en locatie een startbijeenkomst voor het Springen.

Trainer(s)
De trainingen worden gecoördineerd door Betty Hofmeijer, trainer-coach van ook de sprint-/hurdles trainingsgroep van de bovenbouw van Team SOTRA.
Betty werkt in de onderbouw samen met John Jansen trainer-coach bij Flevo Delta en Dick Leseman, trainer-coach van meerdere (mila)loopgroepen.

Locatie trainingen
Atletiekaccommodatie van AV Cialfo in Epe, Omnisport Centrum in Apeldoorn en mogelijk in het seizoen een aantal andere locaties in de regio

Kosten
De kosten van deelname aan 15 trainingen in een onderbouwgroep incl. deelname aan de themabijeenkomsten en de trainingen in Omnisport bedragen € 187,50
De kosten dienen na aanmelding en een (evt.) proeftraining vooraf te worden voldaan. Een groep gaat van start bij een deelname van ca. 12 atleten.

Meedoen met de Open Training en Info-dagen?
Wil je meedoen met de startdag voor Sprint/Horden en de Mila/Steeple-/Hindernisgroep op 6 oktober of het Springen op 3 november?

Meld je dan aan met een mail naar: bdhofmeijer@gmail.com of info@teamsotra.nl
Vermeld hierbij je naam, leeftijdscategorie, telefoonnummer, vereniging en de trainingsdiscipline waaraan je op de Open Training graag deel zou willen nemen.
Aan deelname aan de Open Trainingen zijn geen kosten verbonden en kun je vrijblijvend deelnemen.