Onderbouw


Team Sotra 
De organisatie van regiotrainingen is ondergebracht bij centra met meerdere activiteiten op het gebied van talentontwikkeling: de Regionale Training Centra (RTC’s). Team SOTRA is zo’n centrum waarin gestructureerd aan talentontwikkeling wordt gedaan.

Onderbouwtrainingen voor Sprint/Horden in 2019-2020
Team SOTRA biedt regiotrainingen in haar onderbouwprogramma voor de disciplines Sprint/Horden en Mila/Steeple- en Hindernis voor talenten uit  Midden en Oost Nederland in de leeftijd van ca. 13-17 jaar (2e jaars D tot en met B-junioren)

In het seizoen 2019-2020 bieden we voor de trainingsgroep Horden/Sprint 15 trainingen aan.

Hieronder nadere info over dit trainingsaanbod.

Onderbouw Trainingsgroep in de leeftijd van ca. 13-17 jaar (2e jaars D t/m B-junior) voor  Horden/Sprint:

De trainingen
In de periode oktober 2019 – mei 2019 worden 15 regio trainingen aangeboden in de Onderbouwgroep

Zowel nieuwe atleten als atleten die eerder mee trainden kunnen meedoen in een trainingsgroep.
Kenmerkend voor de atleten die kiezen voor het trainingsaanbod is het hoge ambitieniveau; de atleten zijn erg gemotiveerd om verder te willen komen/beter te willen worden in een discipline.

Van het trainingsaanbod maken 3 themabijeenkomsten deel uit evenals training in het Apeldoornse Omnisport.
De trainingen worden veelal op de zaterdag gegeven.

Een training duurt 2 uur. In deze trainingstijd is er aandacht voor discipline gerichte trainingsarbeid, maar ook aandacht voor de ontwikkeling van andere belangrijke fysieke basiseigenschappen als bijv. techniek ,coördinatie- en ritmevormen, lenig- en beweeglijkheid en kracht in de vorm van romp- en voetspieroefeningen. Ook items als wedstrijdvoorbereiding, wedstrijdplan, ademhalings- en ontspanningstechnieken krijgen aandacht in de trainingen.

De startbijeenkomst voor 2019/2020 via een Open Training en Info vindt plaats op zaterdagmiddag 12 oktober van 13.00-ca.15.00u op de atletiekaccommodatie van AV Cialfo in Epe

Trainer-coach
De trainingen worden gecoördineerd en gegeven door Betty Hofmeijer, trainer-coach van ook de sprint-/hurdles trainingsgroep van ook de bovenbouw van Team SOTRA.

Locatie trainingen
Atletiekaccommodatie van AV Cialfo in Epe, Omnisport Centrum in Apeldoorn en mogelijk in het seizoen een aantal andere locaties in de regio

Kosten
De kosten van deelname aan 15 trainingen in de onderbouwgroep incl. deelname aan de 3 themabijeenkomsten en de training in Omnisport bedragen € 187,50
De kosten dienen na aanmelding en een (evt.) proeftraining vooraf te worden voldaan. Een groep gaat van start bij een deelname van ca. 12 atleten.

Meedoen met de Open Training 2019/2020 ?
Wil je meedoen met de startdag van de Sprint/Hordengroep?

Meld je dan aan met een mail naar: bdhofmeijer@gmail.com of info@teamsotra.nl
Vermeld hierbij je naam, leeftijdscategorie, telefoonnummer, vereniging en de trainingsdiscipline waaraan je op de Open Training graag deel zou willen nemen.
Aan deelname aan de Open Training zijn geen kosten verbonden en kun je vrijblijvend deelnemen.