Onderbouw


RTC Gelderland uitgevoerd door Team Sotra 
De Atletiekunie heeft de organisatie van de voormalige regiotrainingen ondergebracht bij centra met meerdere activiteiten op het gebied van talentontwikkeling: de Regionale Training Centra (RTC’s). Onder de noemer RTC Gelderland is Team SOTRA één van deze RTC’s van totaal 9 in Nederland.

Onderbouwtrainingen voor Sprint, Horden, Hindernis/Steeple en Mila atleten in 2017-2018
Met goedkeuring van de Atletiekunie voert Team SOTRA een onderbouwprogramma uit met trainingen voor de disciplines Sprint, Horden en Midden- en Lange afstand voor talenten uit vooral Midden en Oost Nederland in de leeftijd van ca. 13-17 jaar.

Ook in het seizoen 2017-2018 zijn er 3 trainingsgroepen:

> horden
> sprint
> mila/steeple-/hindernis

Hieronder het trainingsaanbod met aanvullende informatie nog eens op rij:

3 Onderbouw Trainingsgroepen in de leeftijd van ca. 13-17 jaar voor de disciplines:

-> horden
-> sprint
-> mila/steeple-/hindernis

De trainingen
In de periode oktober 2017 – mei 2018 is er een trainingsaanbod in twee onderbouwgroepen, namelijk:

Onderbouwgroep I
In deze groep worden 10 regio trainingen aangeboden in sprint en horden en mila/steeple.
De atleten werken hun trainingen af samen met de atleten in Onderbouwgroep II. De groep is bedoeld voor nieuwe atleten die kennis willen maken met meer discipline gerichte training. Ook atleten die eerder meetrainden en een trainingsaanbod van 10 trainingen voldoende vinden zijn goed op hun plek in deze trainingsgroep.
Onderbouwgroep II
In deze groep worden 20 regio trainingen aangeboden in sprint en horden en mila/steeple.
10 trainingen kennen een overlap met de trainingen van Onderbouwgroep I. Zowel nieuwe atleten als atleten die eerder meetrainden kunnen meedoen in deze trainingsgroep.
Kenmerkend voor de atleten die kiezen voor dit trainingsaanbod is het hoge ambitieniveau; de atleten zijn erg gemotiveerd om verder te willen komen in een discipline.

Van het trainingsaanbod maken 3 themabijeenkomsten deel uit evenals minimaal 2 trainingen in het Apeldoornse Omnisport.
De trainingen worden veelal op de zaterdag gegeven.

Een training duurt 2 uur en wordt voor ca. de helft disciplinegericht ingevuld.
Aanvullend is er aandacht voor de ontwikkeling van andere belangrijke fysieke basiseigenschappen zoals bijv. snelheid met looptechniek en coördinatie- en ritmevormen,
lenig- en beweeglijkheid en kracht in de vorm van rompspieroefeningen.

De startbijeenkomst van de trainingen via Clinics en Info vindt plaats op zondagochtend 8 oktober op de atletiekaccommodatie van AV Cialfo in Epe.
Het exacte programma, dat tussen 09.30-ca. 12.30 zal duren, volgt later onder informatie op deze site.

Trainer(s)

De trainingen worden gecoördineerd door Betty Hofmeijer, trainer-coach van ook de sprint-/hurdles trainingsgroep van de bovenbouw van Team SOTRA.
Betty werkt in de onderbouw van het RTC samen met John Jansen trainer-coach bij Flevo Delta en Dick Leseman, trainer-coach van meerdere (mila)loopgroepen.

Locatie trainingen
Atletiekaccommodatie van AV Cialfo in Epe, Omnisport Centrum in Apeldoorn en mogelijk in het seizoen een aantal andere locaties in de regio

Kosten
De kosten van deelname aan 10 trainingen in een onderbouwgroep incl. deelname aan de themabijeenkomsten en de trainingen in Omnisport bedragen € 125,00
Voor 20 trainingen is dit een bedrag van € 250,00.
De kosten dienen na aanmelding en een (evt.) proeftraining bij nieuwe leden vooraf te worden voldaan. Een groep gaat van start bij een deelname van ca. 15 atleten.

Meedoen met de Clinics en Info-dag op zondag 8 oktober
Wil je meedoen met de startdag met o.a. Clinics in de diverse disciplines o.l.v. Toppers uit onze regio die Internationaal aan de weg timmeren, zoals bijv. 100m horden atlete Eefje Boons, 400m atleet Maarten Stuivenberg, 100m en estafette loopster Marije van Hunenstijn of 400m horden atleet Nick Smidt?

Meld je dan aan voor deze startdag op zondag 8 oktober in Epe door te mailen naar: info@teamsotra.nl
Vermeld hierbij je naam, leeftijdscategorie, telefoonnummer, vereniging, trainingsgroep en clinics (max.) waaraan je graag deel zou nemen.