Open Training Seizoenstart Team Sotra: “goeie sfeer en lekker aan de slag”


Gezellig druk was het zaterdag 26 oktober op de kick-off van het regio trainingsseizoen 2019/2020 voor horden- en sprint atleten in Epe. Samen met  ouders waren ruim 20 atleten afgekomen op de aankondiging van een “Open Training” . Niemand minder dan 400m horden atleet Nick Smidt verleende medewerking aan de training. Ooit als regio atleet begonnen bij Team Sotra is Nick anno 2019 in het Sprint/Hurdles Team van Sotra o.l.v. trainer-coach Betty Hofmeijer uitgegroeid tot een heuse Internationale hordenatleet waar de rek nog niet uit is.

Succesformule (regio)trainingen Team Sotra
Betty kenmerkte de formule voor de vele behaalde successen in de afgelopen jaren bij Team Sotra als een combinatie van veel kennis en kunde samen met veel ervaring.  En nadrukkelijk niet te vergeten de aandacht voor de atleet als mens en een stuk enthousiasme tijdens de trainingen. “Dat zal ook voor komend regioseizoen opnieuw het recept zijn” liet ze weten, waarbij ze zal worden bijgestaan door trainer-coach Annemarie van Houweling.

petje af voor Joyce haar zilver op NK Junioren

Voordat het de beurt was aan Nick voor de aftrap van de Open Training werden C-Junior Tigo Mesie en A-juniore Joyce Schumacher in het zonnetje gezet. Tigo wist bij de C-Spelen in augustus jl in Amsterdam als 3e te eindigen op de 150m en Joyce behaalde op het NK Junioren een 2e plaats op de 100m horden in Alphen ad Rijn.

Ook de goede prestaties van D-junior Sep de Jong op de 80m horden bij de D-Spelen, Milan Mesie op de 100m horden op de C-Spelen en die van de B-junioren Maaike Geerling (400m horden), Jesse van Heijningen (200m i) en Desi van Emmerik (800m) op het NK AB-junioren werden voor het voetlicht gebracht.
“Heb plezier in je trainingen en blijf jezelf motiveren door vooral te kijken naar je eigen persoonlijke verbeteringen”,  was tenslotte het devies van Betty aan iedere aanwezige atleet.

Daarna was er uiteraard ook tijd  voor de uitstekende prestaties van Nick dit outdoorseizoen met o.a. als meest recente succes op z’n palmares de deelname aan het WK in Doha in oktober jl. Maar ook z’n 2e plek op het EK <23 in Gävle (Zweden), een uitstekende inbreng tijdens het EK voor Landenteams in Sandness (Noorwegen) alsmede z’n tweede nationale titel op z’n favoriete onderdeel dit seizoen waren allemaal prachtige hoogtepunten.
In de slipstream van Nick’s succes was er nadrukkelijk ook aandacht voor de onmisbare en dus waardevolle inbreng van zijn aanwezige ouders Els en Simon. Belast met het o zo belangrijke oneerbiedige “brengen, halen en betalen” als voorwaarde voor het uiteindelijke succes van hun kind zo werd ook de ander aanwezige ouders in de zaal voorgehouden. Zowel Els en Simon als ook vriendin Do werden in dit verband in de bloemetjes gezet.

ouders Els en Simon in zonnetje

Daarna nam Nick de atleten mee op sleeptouw waarvoor ze waren gekomen; meedoen aan de Open Training. Er was een zeer actief programma met een lekkere warming-up, een inkomer via het zgn. fietsbandenspel, aandacht voor het horden technische element “afzetten” om vervolgens af te sluiten met een uithoudingsvermogencircuit met verschillende hordenopdrachten onder de noemer “horden potpourri”” .
De sessie werd afgesloten met een fraaie groepsfoto (het was prachtig herfstweer) en tenslotte een vragenrondje aan Nick waarbij van alles aan bod kwam. Zo vertelde Nick over z’n trainingen, z’n voeding, de omgang met blessures, tijd voor vakantie als ook het al dan niet drinken van alcohol. Over dat laatste hield Nick de groep voor dat het hem in het trainings- en wedstrijdseizoen geen moeite kost dat niet te doen. “Daar heb ik mezelf mee, het kost m’n lijf energie om alcohol af te breken en ik wil m’n lichaam alle energie laten steken in het herstellen van m’n trainingen. Heel belangrijk:  ga geen bier drinken omdat je vrienden dat graag willen. Kiezen voor wat je wil met je sport is telkens weer je eigen keus maken”! Een mooi besluit van een mooie dag. Bedankt Nick!

lekker aan de slag

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.