Sep de Jong 3e op 80m horden op D-Spelen


Na het weekend van de C-Spelen waren een week later op zondag 2 september de D-junioren aan zet op hun officieuze Nederlands Kampioenschap voor de D-Spelen. De wedstrijden werden gehouden in het fraaie Olympisch Stadion in Amsterdam. Zo’n indrukwekkend stadion alleen al geeft het gevoel om er iets moois van te maken.

Bij de JD1 was het Sep de Jong (AV34) die op de 80m horden een fraaie prestatie neerzette.
Hij werd 3e in een mooi persoonlijk record van 13.17 (-0.2). In de series was hij met 12.96 al sneller, maar daar blies de wind (2.2) net iets teveel mee. Hij won toen z’n serie en plaatste zich daarmee voor de finale. Sep was natuurlijk erg blij met z’n 3e plaats en mooie bronzen medaille, maar was gelijk ook kritisch “Als ik die horde niet had geraakt had ik nog sneller gekund en misschien wel 2e geworden. Dat moet de volgende keer dan maar”. Met zo’n houding kom je verder Sep; proficiat!
MD2 Isabel van Houweling (AV de Gemzen) was in haar 60m horden serie ook uitstekend op dreef.
Ze won haar serie overtuigend in een beste seizoentijd van 10.08 (+1.8). Laat nu de finale gelijktijdig zijn met haar andere onderdeel het discuswerpen. Een dilemma waarbij de keus op de discus viel. Isabel pakte de gouden plak op dit onderdeel (van harte gefeliciteerd), maar bleef nieuwsgierig naar wat het op de horden zou zijn geweest.

Isabel van Houweling eerder in actie op het Open Gelders Overijssels Kampioenschap

Helaas kon Isa van Puffelen in verband met een knieblessure niet van start.
Tenslotte verschenen er 2 mila atletes aan de start van de 1000m, nl. Selina Franken (AV Zeewolde) en Luena Spijkerboer (AV de Gemzen). Ook Luena had een poosje wat minder of meer knieklachten, maar ging toch van start. Selina behaalde  een keurige 7e plaats in en tijd van 3.11.62. Ook de nummer 5 liep nog een tijd van in de 3.11 dus knokken voor een goede klassering  hebben de dames zeker gedaan. Luena behaalde een verdienstelijke 14e plaats in 3.22.01.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.