6e plek in Rovereto op 36e editie Palio Città della Quercia voor Nick


Op dinsdag 8 september 2020 werd de 36e editie van de Palio Città della Quercia in het Quercia stadion in Rovereto (Italië) gehouden. Het is de oudste Internationale Atletiekmeeting in Italië, die in 1965 voor het eerst werd georganiseerd. In 2019 is de accommodatie geheel vernieuwd en is de organisatie trots op het mooie blauwe tartan.
De wedstrijd kent een goed deelnemersveld met op de 400m horden o.a. de sterke atleten Yasmani Copello en Rasmus Mägi met 48’ers als hun pb achter hun naam. Ook de EK <23 kampioen 2019 uit Frankrijk, Wilfried Happio geeft acte de présence. Hij brengt dit seizoen constant sterke, lage 49’ers op de klokken. En natuurlijk is er ook de Italiaanse favoriet Mario Lambrughi. Nick krijgt baan 8 toegewezen en heeft een goede start. De eerste paar horden kennen een goed verloop maar wellicht doordat hij niemand voor zich ziet verliest hij telkens net iets teveel tijd vanaf horde 3. Na horde 7 begint hij aan een inhaalrace maar lukt het hem niet meer om mee te doen voor de ereprijzen. De race wordt gewonnen door Happio in wederom een prima 49,26s. Mägi wordt 2e in 49.79 en dan verschijnt er voor de nummer 3 de Italiaanse favoriet Mario Lambrughi al een 50’er op de klok, namelijk 50.38. Nick vindt zichzelf als 6e terug in de einduitslag met een tijd van 50,68 waarmee hij direct achter de nummer 5 Ramsey Angela finisht die 50.66 achter zijn naam krijgt.
Niet de wedstrijd voor Nick die hij graag had gewild, maar als geen ander weet hij dat het niet altijd feest is. Wat wel alvast een feest is, waar hij zich erg op verheugd, is de uitnodiging om deel te nemen aan z’n eerste Diamond League, namelijk die van Rome op donderdag 17 september.
Dat wordt dan z’n laatste wedstrijd van het seizoen 2020; een mooiere afsluiting van dit bijzondere atletiekjaar had hij zich een aantal maanden geleden niet voor kunnen stellen.
World Athletics zal ook deze wedstrijd weer met een live stream uitzenden. Abonnees van Ziggo Sport kunnen de wedstrijd ook rechtstreeks volgen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *