Tweede plek voor Stef op de NK! Maarten plaatst zich met zijn race voor de EK + racevideo’s Team Sotra


Stef eindigde voor het eerst op het podium. Nick(52,41 seconden) en Maarten(47,26 seconden) behaalden de vervelende vierde plekken op de 400mh en 400m, maar wel allebei een PR. Daarmee zijn ze toch blij met hun prestatie. Maarten mag door zijn prestatie mee met de 4×400 estafette ploeg naar de EK. Jurian en Roelf liepen goede 100 meters. Arend-Jan putte vertrouwen uit zijn seasons best. Rens wat teleurgesteld.

Stef: Het afgelopen NK is voor mij fantastisch verlopen met een zilveren medaille! Op donderdag stonden de series op het programma. Ik zat in baan twee, hierdoor had ik een goed overzicht hoe ik lag ten opzichte van de rest van het veld. Tot en met horde 8 liep ik zoals ik het ook gepland had voor de finale. Daarna zou ik kijken hoeveel energie ik nog moest leveren om een finaleplek veilig te stellen. Tussen horde 8/9 en 9/10 ging ik dan ook over naar 16 passen tussen de horden. Waar ik dit voorgaande wedstrijden vaak gedwongen moest doen, merkte ik nu dat ik makkelijk 15 passen had kunnen doorlopen. Dit gaf vertrouwen voor de finale de dag erna! Leuk aan deze race was ook dat dit de eerste wedstrijd was waarin ik in dezelfde serie liep als m’n broertje Rens.

Donderdagavond kon ik niet zo goed in slaap komen en vrijdagochtend was ik ook vroeg wakker. Alle voorgaande nachten waren wel prima, dus gelukkig niets om je druk over te maken. De warming-up voor de finale ging goed, net als de dag ervoor. De zenuwen waren ook in grotere mate aanwezig, wel op een goede manier gelukkig! Toen we de callroom uitliepen en de baan opkwamen voelde ik me sterk. Ik zat in baan 8 en liep de eerste 150-180 meter ‘alleen’ voordat Jesper Arts voorbij kwam. Bij het opkomen van het laatste rechte stuk voelde ik weer dat ik nog zo sterk was als in de series: ik wist dat ik tot en met de laatste horde het aantal passen kon lopen wat ik wilde. Aan de laatste 100 meter begon ik als vierde, maar ik kon de hordes goed nemen en bleef m’n snelheid goed houden en eindige zo uiteindelijk als tweede! De finale was een ontzettend spannende race: de nummers twee en vijf scheelden maar 0.37 seconde. Dit zorgde voor een mooie ontlading na de finale! Stef zijn race hieronder.

Maarten: Als ik kijk naar mijn behaalde tijd, dan ben ik zeer tevreden. Ik had al twee keer een vierhonderd gelopen en in de finale lukte het om echt te pieken. Mijn tijd van 47,26 seconden is een honderdste van een seconde sneller dan mijn vorige persoonlijk record. In de serie en halve finale had ik nog niet heel hard gelopen, maar gelukkig heb ik bewezen dat te bewaren voor de finale. Helaas werd ik met mijn tijd vierde, dat geeft toch een dubbel gevoel. Als ik eerder had versneld, kon ik misschien nog dichter bij het podium komen. In de laatste honderd meter kom ik nog behoorlijk sterk terug, maar het gat was al te groot met het podium. De tijd was snel, alleen de vierde plek blijft ondankbaar voelen in de finale. Gelukkig kijk ik verder met een goed gevoel terug op mijn NK, waar ik in een sterk veld bij de beste vier atleten wist te lopen. Bovendien hebben de prestaties van dit jaar mij een plek in het 4x400m team voor de EK opgeleverd. Zo kan ik een sterk seizoen bekronen. Video hieronder.

Rens: De week voorafgaand aan de NK senioren was ik erg druk voor school en hierbij was mijn ritme wel iets verstoord. Ik voelde mij toch goed, ondanks de drukke week in de aanloop. De start van de race verliep gewoon zoals het moest. 22 passen aanlopen, tweemaal 14 pas en zo lang mogelijk 15 pas. Ik kwam tot horden 7 en had dit graag nog een keer willen doen tot horde 8 maar dit lukte niet. Ik liep iets te laks waardoor het simpelweg niet meer lukte. De laatste 100 meter was erg afzien. Ik liep niet meer lekker en dus was mijn pasritme ook waardeloos. Uiteindelijk eindigde ik in een tijd van 57.2… Rens en Stef in de series hieronder.

Arend-Jan: Ik had dit seizoen nog geen snelle tijden gelopen, maar iedere wedstrijd had ik wel het gevoel dat er meer in zat. Daarom had ik goede zin in het NK. Ik startte in de 3e serie en had een zeer goed eerste stuk waardoor ik al snel 2e liep en daarmee directe kwalificatie voor de finale kon afdwingen. Helaas knalde ik heel hard op de laatste horde waardoor ik alle snelheid verloor en 5e eindigde in 55.20, wat nog wel een SB was. Video hieronder.

Nick: ik liep 52,41 een nieuw pr. Na 1 grote en 2 kleine blessures eindelijk weer terug op het oude niveau. Volgende week Mannheim om te kijken of die limiet erin zit met goed weer.

Jurian en Roelf liepen de 100m. Jurian liep een sterk nieuw PR van 11,17 seconden. Roelf laat zien in vorm te zijn met een 11e plek en 10,74 seconden, dat is 3 honderdsten boven zijn PR. Races hieronder.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *