Internationaal droomdebuut voor Maarten in EK 4x400m estafette team


Van 6 tot en met 10 juli was het in het Olympisch Stadion in Amsterdam 5 dagen lang één groot  atletiekfeest. Een fantastische organisatie, geweldig veel publiek en prachtige atleetprestaties zorgden voor een in alle opzichten enorm succesvol Europees Kampioenschap.

  EK 2016 Maarten en Bjorn
Aanvankelijk leek voor Maarten, die voor de eerste maal deel uitmaakte van een nationale selectie, niet meer weggelegd dan die van reserve in het team.
Op het allerlaatste moment veranderde die rol op zaterdag 9 juli bij het melden voor de call-room voor het lopen van de series in daadwerkelijk meedoen! Bij een laatste proefwissel had, hoe treurig ook, mede teamlid Jurgen Wielart, namelijk een blessure opgelopen.
Gretig als altijd nam Maarten in de 2e serie als laatste loper na resp. Liemarvin Bonevacia, Terence Agard het stokje over van 3e loper Bjorn Blauwhof. In zijn 400m rondje hield Maarten tussen de grote mannen uitstekend stand. Als ware het routine zette hij bij het uitkomen van de laatste bocht nog eenmaal aan en vocht samen met atleten van Oekraïne en Duitsland voor de plekken 2 en 3. Dat zou namelijk rechtstreekse kwalificatie naar de finale betekenen. Uiteindelijk lukte dat net niet, maar bleek de 4e plaats als één van de twee tijdsnelsten ook voldoende voor het aantreden in de finale op zondag. Een klasse prestatie van het team èn voor Maarten een droomscenario in z’n eerste optreden in een internationaal toernooi.
Ook in de finale op zondag liep Maarten een uitstekende race, maar kon hij niet verhinderen dat hij in de laatste meters net werd ingehaald door atleten van het Ierse team en door die van Oekraïne. De ploeg finishte dit keer in een eindtijd van 3:04.52 en werd daarmee 7e.

EK 2016 Maarten en Betty

Een interview met de 4 mannen van het team en de racevideo van de 4x400m series tref je onderstaand:

http://losseveter.nl/2016/07/09/mannen-4x400m-bereiken-finale-en-richten-zich-op-olympische-limiet/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *