Een nadere kennismaking: Jayson Cornelia


Sinds september kent Sprint Hurdles Team SOTRA vijf nieuwe gezichten. Een van de eerste die nieuw bij de groep kwam is Jayson Cornelia. Na diverse gesprekken met trainster Betty en een paar keer meetrainen heeft Jayson besloten definitief naar Apeldoorn te komen, waar hij sinds september in het atletenhuis woont. Waar komt hij vandaan en wat zijn z’n ambities?

We stelden Jayson een aantal vragen om hem beter te leren kennen.

DSC_0134

Jayson, hoe oud ben je er waar kom je vandaan?
“Ik ben 19 jaar en ik kom uit Willemstad (Curaçao). Op mijn 2e ben ik verhuisd naar Den Helder, daar heb ik tot mijn 12e gewoond. Toen zijn we weer voor 2 jaar naar Curaçao gegaan en op mijn 14e zijn we weer terug verhuisd naar Den Helder. Sinds afgelopen september woon ik in het atletenhuis in Apeldoorn.”

Welke opleiding volg je en hoe combineer je dit met je trainingen?
“Ik doe de opleiding Sport en Bewegen bij ROC Aventus in Apeldoorn. Dit is wel een beetje zwaar in combinatie met de trainingen. We trainen telkens ‘s middags om 3u waardoor ik wel eens lessen mis. Gelukkig kan ik altijd wel regelen dat ik de lessen die ik dan mis op een ander moment inhaal.”  

Hoe lang doe je al aan atletiek, deed je ook andere sporten, en van welke atletiekvereniging ben je lid?
“Ik doe pas twee jaar aan atletiek, sinds mijn 17e. Ik had met school een sportdag bij de atletiekvereniging in Den Helder, SV Noordkop, en toen werd me gevraagd of ik eens mee wilde trainen. Ik zat in die tijd ook op voetbal en had niet echt zin om iets anders te doen. Maar op gegeven moment ben ik toch gaan kijken, en toen vond ik het eigenlijk wel heel leuk. Ik ben toen van voetbal afgegaan en lid geworden bij SV Noordkop. Verder heb ik als kind ook nog judo gedaan.”

IMG-20150114-WA0000

Op welke onderdelen richt je je voornamelijk?
“Ik richt me op de 100 en 200m, dus de korte sprint.”

Wat is je favoriete training en wat is je ambitie?
“De trainingen waar je echt moe van wordt vind ik het leukst. Als je bijvoorbeeld voor de 200m traint moet je vaak iets langere afstanden lopen en dan ga je echt stuk. Daar hou ik van. Mijn ambitie is om steeds snellere tijden te lopen en Nederlands kampioen te worden.”

Waarom heb je ervoor gekozen om je atletiekambities verder te willen ontwikkelen bij SOTRA?
“Ik zat eerst op school in Heerhugowaard, en ik vond de opleiding die ik daar deed niet meer leuk. Ik vroeg me af of er misschien een atletiekschool was, en toen ik dat op google opzocht kwam ik terecht bij Team SOTRA, wat toen nog Atletiekschool SOTRA heette. Toen heb ik via Betty meegedaan aan een wedstrijd in Apeldoorn en met haar een gesprek gehad. Daarna heb ik nog een paar keer meegetraind met de groep en besloten om na de zomer in Apeldoorn te gaan trainen en wonen.”

IMG-20150114-WA0004

Wat verwacht je van de komende jaren bij SOTRA?
“Blessurevrij te blijven en steeds harder te lopen.”

Mooi. Nu even wat anders..wat vind je nog meer leuk naast hardlopen?
“Naast hardlopen vind ik het leuk om te gamen, tekenen en voetballen.”

En als afsluiter: wat eet/drink je graag?
“Ik hou van kip! Ook lasagne vind ik erg lekker, verder drink ik graag ijsthee en gewoon sap.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *