Goeie generale voor het NK Senioren bij Gouden Spike en Martini Bokaal


Als laatste test voor het NK Senioren bezochten Nick, Stef, Arend-Jan en Maarten de 3e wedstrijd van het nationaal baancircuit, namelijk de Gouden Spike in Leiden.

Nick Lisse

Traditiegetrouw staan er in Leiden veel buitenlandse deelnemers aan de start.
Maarten deed daarmee een mooie ervaring op. In zijn serie nam o.a. de regerend Europees Kampioen Martyn Rooney uit Groot-Brittanië deel. Voor de verandering was Maarten weer eens ingedeeld in baan 8; al voor de 3e maal dit seizoen… Maar ook dit keer weerhield dit hem er niet van om een uitstekende wedstrijd te draaien. Hij trok de eerste 250m volgens plan flink van leer en kwam zo op die manier goed uit de tweede bocht. Daarna lukte het om een snelle, laatste 100m neer te zetten. Hij finishte na Rooney, die 1e werd in 46.30, als de nummer 2 van de wedstrijd in een fraai nieuw pr van 47.27. Met dit persoonlijke record blijft hij goed in de strijd voor deelname in het 4x400m EK Team.
De 400m hordenatleten zaten allen bij elkaar in de enige serie van de dag. Kortom het SH Team was goed vertegenwoordigd. Het was overigens uitstekend hordenweer; dat wil zeggen nauwelijks wind.
Stef meldde het volgende:
“De Gouden Spike; de laatste test voor het NK. Ik besloot vandaag harder te starten dan andere keren, er vanaf het begin af aan meer voor te gaan in plaats van het laatste deel afwachten. Dit pakte niet verkeerd uit. Ik opende harder dan normaal en kon met name in de tweede bocht goed doorlopen. De laatste twee tussenstukken gaf ik ’t echter weg. Voor horde 9 deed ik alweer een pasje extra (16 passen) en daarna maakte ik de fout door echt het ritme hoog te houden en zelfs na 17 passen over horde 10 te gaan. Kortom, het pasritme was niet optimaal. Echter, door het harder starten en het niet opgeven voordat ik over de finish was heb ik wel weer een tiende van een seconde harder gelopen dan m’n vorige beste tijd dit seizoen, tijdens de Sprint-/Hurdles special in Epe. Dus het was nu 52.83. Op naar het NK”!
Nick maakte na z’n enkelblessure, na z’n enige 400m horden wedstrijd op de T-Meeting weer een herstart met deze wedstrijd. Hij verslikte zich in z’n race dusdanig dat er zelfs een 13-pas tussen kwam. De overall-tijd van 53.11 en sb geeft derhalve goede moed voor het NK over een kleine week.
Arend-Jan liep met 55.63 ook een sb en had nog wel wat haalbare wensen voor verbetering. In het Olympisch Stadion in Amsterdam zal hij daarvoor z’n beste beentje voor zetten.
Het nieuwe teamlid A-junior Roelf Bouwmeester per september a.s. en die al regelmatig meetraint deed het op de 100m ook uitstekend. Roelf wist zich tussen de grote mannen in de series te plaatsen voor de finale met een nieuw persoonlijk record van 10.77 (-0.1)
In de finale zelf overtrof hij zich opnieuw. Deze keer werd het 10.70 (+0.6). Hij werd hiermee 6e en leverde daarmee een uitstekende prestatie.

Jurian toog naar Groningen om mee te doen met de Martini Bokaal.
Over z’n 100m, waarbij hij een tijd van 11.45 (+0.2) op de klokken zette, was hij om het kort te houden simpelweg niet tevreden.
De 200m daarentegen ging uitstekend. Hij kon ‘m zoals hij vertelde “lekker doortrekken”. En dat lekker doortrekken resulteerde in een nieuw persoonlijk record van 23.22 (+0.0)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *