Horden in Grootebroek, Bergen op Zoom en Lisse


Het weekend trokken diverse Sotra atleten er op uit om ergens in Nederland hun vorm te testen op vooral hordendisciplines. Op alle locaties was er één grote gemeenschappelijke deelnemer, namelijk een flinke wind. Soms (veel) te veel mee en soms ook tegen. Ook vielen er dikwijls regenbuien. Na het nagenoeg standaard mooie en (soms ook te) warme weersomstandigheden van de afgelopen maanden was dat even wennen.

In Grootebroek nam neo-seniore Joyce Schumacher (AV 1923) deel aan het West Fries Atletiekgala.
Met nog een week te gaan voor het NK Senioren in Utrecht testte Joyce haar vorm op de 100m horden. Er was een goeie serie met een aantal snelle atletes, w.o. Sharona Bakker en Anouk Vetter. De warming-up verliep goed en ook de start in de race zelf van Joyce was prima. Helaas tikte ze in het vervolg horde 3 aan en moest ze zich herpakken waarbij ze zich wat afgeleid voelde richting de concurrentie. Herstellen lukte op zich aardig, maar een echt snelle tijd zat er niet meer in. Haar 14.08 was goed voor een 4e stek. Een goede generale met mooie leerpunten voor het NK van volgende week. Op de 100m werd Joyce 3e in 12.58 (+0.6) en met die tijd was ze ruimschoots sneller dan de 12.73 van een aantal weken terug.
In Bergen op Zoom kwamen A-juniore Sophia Mulder (AV34) en C-junior Sep de Jong (AV34) in actie op zowel de korte als de lange horden. Sophia werd op de 100m horden 3e in een tijd van 15.80 (-1.6) en liep voor het eerst een 400m horden. Dat deed ze netjes ook al werd duidelijk dat een 17-pas zeker met wind mee te krap was. Ze finishte in een prima eindtijd van 1.04.74.
Sep ondervond op de start van de 100m horden hinder van de wind. Hij finishte als 3e in een alleszins behoorlijke tijd van 15.29 (-3.2). Op de 300m horden was de eerste jaars C-junior prima op dreef. Een flinke meewind zorgde ervoor dat hij de eerste 2 horden zelfs in een 15-pas liep. Met wind tegen op het einde kwamen toen de zware benen, maar wist hij uiteindelijk wel te finishen in een mooi p.r. van 43.81 en een 3e stek. Goed gedaan Sep!
In Lisse kwam een dag later C-juniore Isabel van Houweling (AV Cialfo) in actie op de 80m horden. Ze liep met 13.14 een goede race en noteerde haar tweede tijd ooit op deze afstand. Wel stond er teveel meewind (+3.0). A-junior Jasper van Zaanen (AV34) maakte zijn debuut op de 400m horden. Ook voor hem was de factor wind een extra uitdaging de ronde met 10 hekken goed te volbrengen. Het ging hem heel behoorlijk af. Hij keerde met een tijd van 57.63, een 2e stek en een hoop leerpunten weer huiswaarts.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *