Jurian, Jayson, Djanne en Miranda knallen in Amsterdam


Afgelopen zondag deden 4 sprinters van team SOTRA mee aan de indoorwedstrijd van Phanos in de Ookmeerhal. Voor Djanne en Miranda was dit het begin van het indoorseizoen, Jurian en Jayson waren eerder al begonnen.

Jayson Cornelia was de eerste die in de startblokken mocht. Hij voelde zich relaxed voor de wedstrijd en had er zin in. De race verliep niet helemaal zoals gehoopt: “Mijn loophouding was niet de manier waarop ik had getraind, de snelheid zat er bij de start nog niet echt goed in. Pas op het laatste stuk kwam ik op snelheid, en daarmee kon ik nog wel wat inhalen.” Hij kwam in deze eerste race na 7.53 seconden over de finish. “Na de eerste serie voelde ik dat ik veel harder kon, maar toch liep ik langzamer in de tweede serie. Ik kwam heel traag uit de blokken, balen omdat afgelopen vrijdag het starten juist zo goed ging op de training. Ik liep 7.63s, jammer maar komt wel weer goed!”

Jurian van Lohuizen mocht vlak na Jayson in actie komen. De vorige wedstrijd in Amsterdam had hij zijn PR al verbeterd naar 7.39. “Vrijdag tijdens de training voelde ik mijn hamstring waardoor ik extra lang warming up heb gedaan. Na mijn warming up heb ik een aantal versnellingsloopjes gedaan en voelde alles nog steeds prima en had ik gelukkig nergens last van. Om 12 uur had ik mijn eerste serie gelopen, de start ging moeizaam, gelukkig kon ik wel snel doorzetten en verbeterde ik mij PR voor de derde keer dit seizoen, met 5 honderdste naar 7.34. Na de eerste serie voelde alles nog steeds prima aan en heb ik snel cooling down gedaan.  Na een korte pauze moest ik mij meteen weer mentaal voorbereiden op de tweede serie. Natuurlijk hoopte ik mijn PR weer wat aan te scherpen in de tweede serie. Mentaal was ik er helemaal klaar voor en mijn lichaam werkte ook mee. Helaas was ik niet in staat sneller te lopen. De klok stopte op een tijd van 7.36, waar ik al met al niet ontevreden over mag zijn. Kortom een prima manier om de week af te sluiten, en een goede voorbereiding voor het NK!”

FullSizeRender

Een week eerder had Jurian meegedaan aan een indoorwedstrijd in Dortmund. Hier stonden de 60m en 200m op het programma. “Aangezien ik nog niet veel ervaring heb op de 200 meter is iedere wedstrijd een mooie kans om ervaring op te doen. Tijdens mijn serie had ik moeite met de vrij korte bocht maar kon op het rechte stuk flink doortrekken. Ik eindigde in een tijd van 24,37. Aangezien ik niet veel 200 meter loop was ik redelijk tevreden maar het kan natuurlijk altijd beter! De 200 meter was uiteindelijk enorm uitgelopen maar de 60 meter liep keurig volgens het schema waardoor ik meteen door kon. Met de 200 nog vers in de benen ging de start moeizaam maar toch kwam ik  binnen in een tijd van 7,47, waar ik niet ontevreden mee was. In mijn tweede serie liep ik twee honderdste boven PR, en kwam binnen in een tijd van 7.41. Met deze tijd was ik de snelste van de dag voor de jongens onder 18!”

Ook Djanne van Kooten startte haar indoorseizoen met twee keer een 60 meter. Na wat klachtjes aan haar schenen eerder in de voorbereiding was ze er nu gelukkig wel klaar voor. Na een aantal winters zonder 60 meters was ze dan ook erg benieuwd naar wat ze hierop zou kunnen. Djanne had zich ingeschreven met een tijd die gelopen was op de 100 meter, hierdoor mocht ze al in de eerste serie aan de start verschijnen.  “Aangezien ik mij de afgelopen jaren vooral op het springen heb gericht en dus minder op het echte sprinten was ik behoorlijk zenuwachtig. Dit zorgde echter wel voor de juiste spanning.” Na de tweede keer starten was de hele serie goed weg en kwam Djanne met een tijd van 8.02s over de finish. Dit was een PR en ze was dan ook zeker erg tevreden. In de tweede ronde was Djanne iets later in de wedstrijd aan de beurt. Na weer een goede warming-up nam ze plaats in het startblok en werd de serie weggeschoten. “Deze keer was mijn start veel minder goed en lag ik al vrij snel zo’n 1,5 meter achter. Ik heb zelf het idee dat ik dit het laatste stuk wel wat kon rechtzetten en dichterbij de rest kwam. Uiteindelijk finishte ik in 8.13s. Met mijn tijd was ik niet zo tevreden maar met het feit dat ik ‘m nu beter kon doortrekken wel. Hier heb ik namelijk meestal wel moeite mee. Ook het feit dat ik door de afgelopen maanden trainen sneller ben geworden is positief. Hopelijk komt dit mijn verspringen de komende wedstrijden ook ten goede!”

Miranda de Regt is de laatste atlete van team SOTRA die in actie kwam. Het was voor haar al bijna 3 jaar geleden dat ze een indoorwedstrijd had gedaan. “Omdat het weer mijn eerste indoorwedstrijd sinds tijden was, was ik wel een beetje zenuwachtig. Maar ik ben pas sinds 2 maanden weer aan het sprinten in de training, dus ik had de lat voor mezelf niet te hoog gelegd. Afgelopen week kreeg ik opeens wat last van mijn achillespees, hier had ik ook wat last van tijdens de warming up. Ik kon er wel gewoon mee sprinten, dus heb ik besloten om er gewoon voor te gaan. Ondanks dit alles had ik vooral veel zin om weer een wedstrijd te doen! Mijn race ging goed, ik kon misschien nog iets explosiever uit de blokken maar had al met al een goed gevoel over mijn race. Ik werd tweede in de serie in 8.03, nog wel een stukje boven mijn PR, maar ik was erg tevreden met deze seizoensopening. Vanwege de klacht aan mijn achilles besloot ik om de tweede serie niet te lopen, zodat ik over 2 weken in het inmiddels vertrouwde Omnisport weer kan knallen!”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *