Keurige 7e plaatsen op het NK Junioren in Breda voor Debbie, Jurian en Matthieu 1


Dit weekend vond het NK Junioren plaats in Breda. Van Sprint/Hurdles Team SOTRA deden Jurian (100/200 JB) Debbie (100 MA) en Matthieu (400 JA) mee, allen behaalden zij een 7e plaats. Hieronder is het verslag van coach Betty Hofmeijer te lezen, inclusief filmpjes van de races.

Na 2012 werd het NK Junioren dit jaar op 26, 27 en 28 juni opnieuw in Breda georganiseerd. Een prachtige accommodatie, een goede organisatie en……eindelijk eens lekkere temperaturen waaronder de kampioenschappen konden worden afgewerkt. Minpuntje was de soms pittige tegenwind op de zaterdag waardoor snelle tijden op de 100m sporadisch voorkwamen.

Op zaterdag stonden voor Debbie en Jurian zowel de series, halve finales als de finale van de 100m geprogrammeerd. Voor Matthieu’s 400m was de zaterdag serie- en halve finaledag en zondag de big final day. De 200m met ook series, halve finales en finale stonden voor Jurian ook op de zondag gepland. Kortom, finales halen en daarin zo goed mogelijk scoren was de “target” waarvoor alle drie de atleten naar Breda waren afgereisd. Echter, zo was in de voorbespreking voor een ieder meer dan duidelijk geworden, geen finale zonder een goede serie en een halve finale!! Dus eerst 2 goede wedstrijden lopen voordat je de 3e überhaupt mag starten. Begin bij het begin en….uiteindelijk gold het spreekwoord “zo gezegd zo gedaan”! Want:

Debbie begon in de series met een goede 12.55 (-1.1) en een 2e plek waarmee ze zich volgens plan rechtstreeks voor één van de twee halve finales plaatste. In de halve finales gold het uitgangspunt  dat de nummers 1, 2 en 3 zich rechtstreeks verzekeren van een finaleplek waarna nog twee plekken resteren voor de twee atletes die de snelste tijden noteren. Debbie kwam in de 1e halve finale in actie en werd daarin 4e met een prima 12.48 (-0.8). Daarna was het in spanning afwachten geblazen om uiteindelijk opgelucht  adem te halen omdat de finale was bereikt. Een mooi resultaat en nieuwe kansen voor een goede race. Een behoorlijke e opgave ook want een lange dag en mentaal een pittig gebeuren om tot driemaal toe maximaal te presteren. Uiteindelijk haalde Debbie met 12.58 (-1.0) de 7e plaats binnen; een keurig resultaat.

Jurian knalde in de series ondanks een tegenwind van -1.0 direct naar een nieuw p.r. van 11.49. Hij won z’n serie en dat betekende een rechtstreekse plaatsing voor ronde 2. Ook voor hem volgden in die ronde een 10-tal spannende minuten. Hij eindigde in de 1e halve finale met 11.60 (-1.6) namelijk als 3e en kwam, omdat er bij de JB drie halve finales waren, in de wachtkamer voor de tijdsnelsten variant. Het wachten werd beloond; als eerste tijdsnelste ook door naar de finale! Daar legde Jurian opnieuw een goeie prestatie op het tartan; een tijd van 11.64 (-2.3) en ook een keurige 7e plaats. De volgende dag op de 200m ging het in de series opnieuw volgens tactisch plan; gewoon zorgen dat je bij de eerste 4 zit en proberen energie te sparen. Door naar de halve finale met een serietijd van 23.62 (+0.9). In de halve finale voelden de benen echter een stukje zwaarder en lukte het niet meer om de laatste 30m stand te houden. Met alle macht werd er nog een 23.61 uitgeperst (+1.6), maar dat was onvoldoende voor een finaleplaats. Heel veel toernooi ervaring rijker kan hij z’n volgende NK tegemoet zien!

Matthieu stond in de deelnemerslijst van 400m atleten met een persoonlijke besttijd van 50.98 als 8e geplaatst. Dat bood alle perspectief op een plek voor een finale met 8 atleten, maar was gelijktijdig ook een pittige opgaaf. Een sterk veld met maar liefst 5 atleten met een tijd onder de 50s. De serie bleek geen probleem; met een tijd van 51.91 plaatste hij zich met een 3e plek rechtstreeks voor één van de twee halve finales. Voor die halve finale was er maar één optie: “snel beginnen, vooral de lange bocht goed doorkomen en door blijven knokken tot het bittere einde”. Matthieu zat namelijk in baan 7. Het scenario werkte. Met 51.29, als 3e finishen betekende rechtstreekse plaatsing voor de finale op zondag!  Ook in de finale trof Matthieu het niet met de baanindeling. Dit keer was het baan 8. Voor de tactiek was het gemakkelijk: gelijk aan die van de halve finale. Opnieuw werd er alles gegeven met  op de finishlijn een 7e plek in een keurige 51.18 als eindtijd.


De racedagen in beeld

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Keurige 7e plaatsen op het NK Junioren in Breda voor Debbie, Jurian en Matthieu