Laatste competitieweekend met 2e WJK-limiet Marije


Afgelopen zaterdag 28 juni kwamen de beste acht clubs van Nederland in actie bij het NK teams, waar ook AV ’34 bijhoort. Van Sprint/Hurdles Team Sotra waren het Marije en Nancy die voor AV ’34 punten moesten pakken. Op zondag was voor alle andere clubs de derde competitiewedstrijd, hier kwam Stef in actie voor VAV.

De damesploeg van AV ’34 was vorig jaar gepromoveerd uit de 1e divisie en kwam nu voor het eerst in actie op het NK teams, gehouden in Breda. Op deze snelle baan liep Marije van Hunenstijn de 100m in 11.79 (+1.6), hiermee liep ze de limiet voor het WK Junioren, deze staat op 11.80. Marije had de limiet op de 4x100m al maar mag nu dus ook individueel starten op het WK junioren eind juli in Amerika. “Mijn race ging niet uitzonderlijk goed, mijn start was zoals gewoonlijk niet heel goed. Mijn tweede deel ging super lekker, ik zat in de serie met hele snelle atletes en ik kon goed mee versnellen zonder dat ik verkrampte. Toen ik over de finish kwam zag ik de snelle tijd van de nummer 1. Ik was 4e in mijn serie en helaas noemde ze alleen de eerste 3 van de serie op. Na het horen van de tijd van de nummer 3 had ik goede hoop dat ik in de buurt zou zitten dus liep ik naar de speaker toe om mijn tijd te vragen. Toen ik het hoorde was ik super blij en meteen kwamen al m’n clubgenootjes op mij aflopen. Nadat het vorig seizoen allemaal net niet lukte met de limiet voor het EJK, was het nu toch echt gelukt! Aankomend weekend is het NK Junioren waar ik de 100 meter en de 100 meter horden loop. Dan krijg ik na het weekend op maandag het verlossende telefoontje of ik definitief mee mag!”

Nancy van Petersen liep voor AV ’34 de 100 meter horden, haar taak was om op dit onderdeel zo veel mogelijk punten binnen te halen en dus zo hoog mogelijk te eindigen. Twee dagen voor de wedstrijd ging Nancy tijdens een training nog hard door haar enkel, maar met een ingetapete enkel kon ze gelukkig toch lopen. “Ik eindigde als 3e, dat was voor mij het hoogst haalbare. De race voelde goed, alleen de tijd viel een beetje tegen: 14.34 (-0.3). Aan het einde van de dag heb ik nog als laatste loper de 4x100m gedaan. Die ging erg lekker, alleen verliep de tweede wissel niet goed waardoor we veel tijd zijn verloren, we werden 5e met 48.20. In totaal zijn we als 6e geeindigd en dat was prima gezien het team. In september hebben we de promotie/degradatiewedstrijd waar we nog een kans krijgen om te bewijzen dat AV ’34 in de eredivisie hoort!”

Stef van der Schaaf kon zondag afreizen naar Enschede, om voor de derde keer punten te scoren voor zijn club VAV. Deze keer stond de 800 meter en een 400 meter in de zweedse estafette op het programma. “Tijdens de warmingup begon het keihard te regenen en dit hield maar niet op. Na een tijdje stond baan 1 t/m 3 helemaal onder water en werd de wedstrijd stilgelegd om een oplossing te zoeken om dit water weg te laten lopen. Toen dit lukte is de wedstrijd doorgegaan met een half uur vertraging bij de loopnummers. De voorbereiding was dus niet ideaal, maar de 800m moest natuurlijk wel gelopen worden. Ik zat als langzaamst geplaatste in de snelste serie, iets wat ik fijn vond aangezien ik dan gewoon lekker kon meelopen en niet zelf bezig moest zijn met bijv. hard openen. De eerste 200m ging toch net te langzaam, omdat niemand de kop wilde pakken. Toen de wedstrijd eenmaal in gang was getrokken kon ik mooi in het groepje aansluiten en kwam ik door in zo’n 58 seconden na 400m. Daarna begonnen de jongens vooraan te versnellen (het leek alsof elke 100m harder ging). Tussen de 500m en 600m moest ik echt een gat laten vallen, maar gelukkig viel ik zelf niet stil. Uiteindelijk werd ik vijfde en finishte ik voor het eerst onder de 2 minuten, in 1:59.04. Aan het einde van de dag liep ik 400m in de Zweedse estafette. Ik startte te langzaam, maar kon (misschien hierdoor) de tweede helft nog wel goed doortrekken en een redelijke race lopen.”

Ook komend weekend hebben de sprint/horden atleten het weer druk: op het NK Junioren komen Marije op de 100m en 100m horden en Arend-Jan op de 400m horden in actie, terwijl Nancy (100 horden en 100m) en Stef (400m horden) zaterdag in Oordegem lopen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *