Nieuwe horden en sprint pb’s voor Joyce !


Tijdens de 3e competitiewedstrijd liet Joyce Schumacher zien dat ze steeds beter in vorm komt. Een prima vooruitzicht met het NK Junioren over 2 weken in het verschiet. Met haar vereniging AV 1923 streed Joyce in de 1e divisie op de Mondo accommodatie in Breda.
Een lekkere baan om te sprinten en horden te lopen; dat waren namelijk de onderdelen die Joyce samen met een afstand in de Zweedse estafette voor haar rekening nam.
De dag begon voor haar met de 100m horden. Haar 13.90 die ze Pinkstermaandag met teveel rugwind had neergezet bleek geen uitschieter. In een serie met Anouk Vetter werd ze 2e in een persoonlijke recordtijd van 14.17 met een lichte tegenwind (-0.2) Over-all werd ze 3e; alleen Nadine Broersen bleef in een andere serie net als Anouk Vetter (13.67) in 13.86 ook onder de 14s.
Op de 100m wist ze haar persoonlijk record van alweer 2 jaar geleden flink aan te scherpen tot een prima 12.44 (+1.1). Die tijd was goed voor de seriewinst en over-all de 4e plek. Een prima competitiedag dus voor Joyce.
In een 2e divisiewedstrijd in Zwolle kwamen Maaike Geerling (AV Pec 1910) en Do Krol (AV’34) in actie. Maaike liep de 400m en werd in de snelste serie 5e in 62.99 en maakte ook deel uit van het 4x400m team. Do liep voor de tweede maal van het seizoen een 1500m. Dat deed ze goed temeer daar ze een dag eerder al deelgenomen had aan een 800m bij de Next Generation Athletics in Nijmegen.
“Ik merkte, zo meldde Do, dat ik al vrij snel na de start na zo’n 400m wat vermoeidheid in m’n benen voelde. Desondanks besloot ik toen de leiding te nemen in een tweede groepje achter 2 koploopsters. Ik wilde toch wel proberen om m’n pb aan te scherpen. Uiteindelijk lukte dat, mede door een aardig windje, net niet. Al met al ben ik met m’n 4.52.69 toch behoorlijk content”.
Die behoorlijke tevredenheid had Do gister op de 800m in Nijmegen ook. In een erg volle serie met 15 atletes was het toen m.n. in het begin vooral veel zoeken naar een goede positie om überhaupt te kunnen lopen. Dat in samenhang met dat het deel tussen de 400-600m wat te langzaam ging bracht Do een tijd van 2.20.13. Ruim een seconde boven haar persoonlijk record. Desi van Emmerik (AV Cialfo) kwam in Nijmegen in dezelfde serie als Do ook op de 800m aan de start. Ook zij vond het een “drukke” wedstrijd temeer daar de deelnemende atletes persoonlijke besttijden hadden binnen zo’n 5 seconden van elkaar. Daarnaast was er behalve het nieuwe experiment met de electronic wave geen echte haas die het veld lekker aan- en uit elkaar trok. Toen dan ook de afstand tussen 400-600m te langzaam ging was het perspectief op een snelle eindtijd verkeken. Desi noteerde een tijd van 2.18.76 en werd 4e. Belangrijk voor Desi was dat ze met een goed gevoel terugkeek op de manier waarop ze aan de tijd gekomen was. Ze omschreef het als “ik voelde me eigenlijk best wel sterk en weet dat er gewoon meer in zit”. Ook voor Desi dus een prima restgevoel met nog 2 weken te gaan tot aan het NK Junioren. Dat zal plaatsvinden bij AAV’36 in Alphen a/d Rijn.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *