NK Junioren dag 1: nette resultaten voor Desi en Jesse


Op dag 1 van het NK Junioren op zaterdag 9 februari verschenen van het sprint/hurdles team de 2e jaars B-junioren Desi van Emmerik (AV Cialfo) en Jesse van Heijningen (AV’34) aan de start.
Desi ging van start op de 800m. Vooraf wist ze dat het een pittige klus zou worden om de finale te halen. Er waren 4 series van 6 atletes waarbij de overgangsregel gold dat de nummers 1 van iedere serie en 2 tijdsnelsten door gingen naar de finale op zondag. Pittig dus, maar niet onmogelijk en met die instelling vertrok Desi na haar warming-up met vertrouwen naar de call-room om te laten zien wat ze in haar mars heeft. Desi startte goed maar liet na ca. 100m 2 atletes voor haar de bocht in gaan waardoor ze direct na de bocht vanaf plek 4 wat meters goed moest maken. Het werd hierdoor nog duidelijker dat het kiezen van de juiste (vervolg)tactiek om het tempo hoog te houden zeer bepalend zou worden voor het over-all eindklassement. Het laatste deel van ronde 2 en het grootste deel van ronde 3 verliepen wat te langzaam en daardoor kwam het op zich goeie initiatief van Desi om bij het ingaan van de 4e ronde de kop te nemen en het tempo flink te verhogen helaas net wat te laat. Ze werd nl. in de laatste bocht gepasseerd door favoriete Anne Knijnenberg. Op de laatste 30m kwam Desi nog sterk terug maar het bleef plaats 2 in een tijd van 2.20.25. Dat was na 3 series de tot dan toe 2e snelste tijd. Het kwam dus aan op serie 4 en daarin ging het harder. Net als in de 1e serie finishte de nummer 2 in een hoge 2.18 en dat betekende voor Desi de 3e snelste tijd en een 7e plaats in totaal en dus net geen finale plaats. Zuur en voor Desi zelf, ook begrijpelijk, teleurstellend; maar Desi er zijn voldoende lichtpunten die maken dat er prima toekomstperspectief voor je is!
De race van Desi is hier te zien: 800m MB, serie 3 met Desi van Emmerik
Jesse was op de 60m onderdeel van een veld van 40 atleten. 5 series waarvan de beste 4 van iedere serie en 4 tijdsnelsten  doorgingen naar 3 halve finales. Jesse zat in serie 2 en wist daarin met een zeer matige start een 3e plaats en dus halve finaleplek te bemachtigen. Hij finishte in een tijd van 7.42. De halve finales stonden een uur later op het programma en Jesse was er op gebrand om het in zijn 3e halve finale beter te doen. Bij de start zat hij er dit keer beter bij en wist hij opnieuw een 4e plek te behalen. Dit keer verscheen een tijd van 7.39 achter z’n naam. Een net resultaat waarmee hij uiteindelijk een 12e plaats behaalde.
Jesse’s halve finale zie je hier: Jesse van Heijningen vanuit baan 8 in de 3e halve finale JB 60m
Morgen, op dag 2 van dit NK Junioren, komt Jesse uit op de 200m.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *