NK Jun dag 2: titel voor Joyce Schumacher op 60m horden, Jesse verrassend 4e op 200m


Op dag 2 van het NK Junioren in Omnisport op zondag 10 februari deed Joyce Schumacher (AV 1923) uitstekende zaken op de 60m horden. Ze wist in een flink bevochten race het onderdeel te winnen in een tijd van 8.79s. Joyce is derhalve de nieuwe Nederlands Kampioene indoor 2019 op deze afstand en was daar uiteraard bijzonder blij mee. “In de finale had ik m’n hoofd er uitstekend bij en voelde ik me erg goed. M’n start was prima en ik kon me tijdens de race goed blijven richten op het doen van m’n eigen ding. In de uitloop zat iets wat niet helemaal top  ging, maar ’t was allemaal goed genoeg voor het winnen van de titel, waar ik super blij mee ben. De concentratie die ik tijdens de finale had, had ik overigens zeker niet voorafgaand aan de series. Ik vernam dat topfavoriete Zoë Sydney er vanwege een lichte hamstringklacht uit voorzorg niet bij zou zijn en kreeg toen even flink de kriebels. Uiteindelijk was dat achteraf helemaal niet nodig, want ook in de series liep ik met 8.83 een steady race.
Volgende week loop ik op het NK Senioren. Daar zal ik flink m’n best doen om het s.b. van vandaag om te zetten in een nieuw p.b. dat staat op 8.77s. Dat is echt wel haalbaar”, zo besloot Joyce nog vol adrenaline haar relaas.
Een nieuw fenomeen waar Joyce vervolgens mee te maken kreeg was een dopingcontrole. Met de gouden medaille om haar nek en de bloemen in haar handen werd het met een paar flesjes Spa binnen bereik nog even wachten voordat ze echt naar huis kon.
De gouden finale race van Joyce vind je hier:
Joyce winnares van de Nederlandse 60m horden titel in 8.79s
Een echte verrassing van de dag was B-junior Jesse van Heijningen (AV’34). Hij kwam op dag 2 van dit NK uit op de 200m. Vanuit baan 6 verpulverde hij vervolgens in de 2e serie zijn persoonlijk record. Hij zette een nieuwe besttijd neer van 23.11 terwijl zijn oude indoortijd van december 2018 nog stond op 23.78. In z’n serie werd hij daarmee 2e. Heel knap gedaan van Jesse en toen na de 4e serie duidelijk werd dat die 23.11 ook nog eens de tweede snelste eindtijd bleek naast de 4 winnaars van de respectievelijke series was de blijdschap met ook nog eens een plek in de finale compleet.
In de finale bleek één van de titel favorieten Keitharo Oosterwolde te veel last te hebben van een geblesseerde enkel; baan 3 bleef derhalve leeg. Jesse liep vanuit de lastige baan 1 een prima race en finishte uiteindelijk in een nette 23.66. Een tijd waarmee hij 5e werd, zij het dat de winnaar van de race even later vanwege een “lijnfout” uit de einduitslag te zijn geschrapt. Dat betekende voor Jesse dat hij uiteindelijk nog een plek opschoof en dus de nummer 4 op de 200m van dit NK Junioren indoor werd.
De 200m finale race van Jesse staat hier:
Jesse in de 200m finale JB vanuit baan 1

Prachtige prestaties dus op dag 2 voor Joyce en Jesse; gefeliciteerd!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *