PEC 1910 indoor en Phanos indoor, met PR’s voor Maarten


Zondag 25 januari en zondag 1 februari hebben een aantal Sprint/Horden atleten meegedaan aan de indoorwedstrijden in Apeldoorn en Amsterdam. In Apeldoorn kwamen Maarten, Djanne, Debbie, Miranda en Jayson in actie en in Amsterdam Maarten, Debbie en Miranda.

Maarten Stuivenberg liep in de 400 meter, wat hij ook graag op het NK indoor wil gaan doen. Terugkijkend naar de wedstrijd was Maarten tevreden met het resultaat. Hij liep een nieuw PR in een tijd van 50.54 seconden met nog voldoende ruimte voor verbetering. “Aan het einde van de dag was er tevredenheid, maar tegelijkertijd besefte ik dat ik tijd heb laten liggen. Op het NK indoor hoop ik te laten zien wat ik waard ben en onder de 50 seconden te duiken.”

Maarten kwam na de PEC indoor van 25 januari een week later weer in actie in Amsterdam.De wedstrijd in Amsterdam was een aangename verrassing. Maarten liep de 60m voor het eerst in het indoorseizoen en hoopte onder de 7.30 seconden te blijven. Het liefst wilde hij in de buurt van zijn PR (7.18 sec) lopen. Die doelstelling is ruimschoots gehaald, nogal onverwacht liep Maarten meteen 7.14 seconden in de eerste ronde. “ik voelde me fit en snel op de wedstrijddag, maar had niet verwacht nu al onder mijn PR te duiken. Ik had een goede start, wat niet vanzelfsprekend is, maar heb in het doorversnellen wat laten liggen. Voor mijn gevoel kwam ik te vroeg omhoog na de start.” In de tweede ronde hoopte Maarten nog minimaal twee honderdsten eraf te lopen, want dan zou hij een clubrecord hebben. “Helaas is dat niet gelukt, omdat ik een identieke race liep in weer een tijd van 7.14 seconden. Maar ondanks het gemiste record ben ik blij met het resultaat en merk ik dat de vorm voor de NK indoor wel goed zit.”

Debbie Baltes startte in Apeldoorn haar indoorseizoen met een 60 meter. “Ik had erg veel zin om te lopen en had er de hele week al naar uitgekeken om lekker een 60 meter te knallen. Ik heb de afgelopen twee weken weer specifiek werk kunnen doen zoals starten en lekker 30 meters vliegend. Ik heb ook de afgelopen tijd veel aan m’n techniek gewerkt dus was erg benieuwd hoe ik deze 60 meter zou gaan lopen.” Eenmaal in het startblok ging het helaas mis: “Ik was erg gefocust, want ik wilde als eerste weg zijn. Meestal heb ik een trage start, maar kan ik daarna wel lekker doortrekken. Helaas had ik nu het omgekeerd en was ik te vroeg weg en had dus een valse start. Ik baalde hier echt van, want ik had wel echt het gevoel dat ik een goeie tijd neer kon zetten, maar gelukkig heb ik  aankomend weekend weer een nieuwe kans om een  60 meter te knallen.”

“Na vorige week had ik veel zin om weer te lopen. Ik had de afgelopen week getraind met starten en vooral ook op commando weggaan dus had er wel een goed gevoel over. Tijdens het inlopen voelde alles lekker aan en ik had een goed gevoel over de wedstrijd. Ik had mijn snelste tijd, 7.68, opgeven waardoor ik meteen al in de snelste serie zat. Mijn eerste race verliep niet helemaal zoals ik had gehoopt. De eerste pas vanuit het startblok was goed, maar daarna lag ik meteen al een meter achter op de rest. Tijdens de race kon ik niet meer goed versnellen en kwam ik niet meer bij de rest. Ik finishte in een teleurstellende 8.19. Dat was wel even balen, maar ik wist wat er te doen stond voor de volgende race. Mijn tweede race ging al een stuk beter, maar nog steeds niet helemaal super. Mijn start was erg traag, maar na 30 meter kon ik wel lekker door versnellen en finishte ik in 8.00. De wedstrijd verliep niet helemaal zoals gehoopt en verwacht, maar ik weet wat er nog te doen staat voor het NK!”

Debbie na haar valse start in Apeldoorn. (Foto: Coen Schilderman)

Debbie na haar valse start in Apeldoorn. (Foto: Coen Schilderman)

Miranda de Regt kwam ook zowel in Apeldoorn als in Amsterdam in actie. Op beide wedstrijden liep ze een 60 meter. “Nadat ik zaterdag eventjes had gekeken bij de junioren, had ik zondag veel zin om zelf te lopen. De warming-up is altijd een belangrijk moment om te kijken hoe ik me voel, omdat ik kleine pijntjes heb aan mijn voet en hamstring. Tijdens de wu voelde ik me goed, dus ik was helemaal klaar om te knallen. Na een half uur in de call room te hebben gezeten voelde ik met het proefstartje dat mijn spieren helaas niet helemaal warm meer waren. Maar je hebt geen tijd meer om nog een paar versnellingen te doen, dus moet je maar gewoon gaan! Mijn start was goed, maar ik kon daarna niet heel goed doorversnellen, terwijl dat als 200 meter loopster normaal een van mijn betere delen is. Mijn tijd was 8.10, wat langzamer dan 5 januari toen ik 8.03 liep. Al met al was ik nog best tevreden, op mijn start merk ik dat ik goed vooruit gegaan en ik weet dat ik nog een stuk harder kan als ik het tweede deel wel doorloop.”

Een week later in Amsterdam kreeg Miranda de kans om dat te laten zien. “Mijn warming up voelde ongeveer hetzelfde als vorige week, met als grote voordeel dat er nu geen call room was. Afgelopen week heb ik getraind op de overgang van acceleratie naar het echte sprinten en dat ging goed, dus hopelijk lukt het in de wedstrijd ook. Mijn start was weer goed, maar net als vorige week lukte het tweede stuk niet helemaal. Ik liep nu 8.06, dus wel iets sneller. Ik hoopte nu onder de 8 seconden te lopen en als ik nog wat feller ben weet ik dat dat moet lukken. Mijn volgende wedstrijd is het NK indoor, dus moet ik het daar laten zien!”

10380300_282943561883265_2598681649504935900_n

Foto: Evert Woutersen

Djanne van Kooten mocht 25 januari in Apeldoorn twee keer aan de start verschijnen. Het eerste onderdeel wat zij deed was de 200 meter. Na vorig jaar indoor vooral te hebben ver gesprongen wilde Djanne dit seizoen daarnaast toch ook meer lopen. “Ik was een beetje zenuwachtig over het feit dat de 200 meter voor het verspringen was, maar verder had ik er vooral veel zin in!” Djanne startte in baan 1. “Niet de meest ideale baan, maar aangezien dit mijn tweede 200 meter indoor was wist ik verder toch ook niet zo goed wat ik kon verwachten.” Na 26,08s kwam Djanne over de finish.  Ondanks dat ze graag een 25 op de klok had gezien was ze uiteindelijk wel tevreden over haar prestatie.

Na de 200 meter had Djanne zo’n 1,5 uur om te ontspannen, een tweede warming-up te doen en aan de start van het verspringen te verschijnen. Dit was haar tweede verspringwedstrijd van het seizoen. Een week voor Apeldoorn sprong Djanne ook al in Zoetermeer. Hierover was ze echter totaal niet tevreden, waardoor ze extra veel op een goede sprong in Apeldoorn hoopte. Na het inspringen begon Djanne meteen met twee ongeldige pogingen. “Gelukkig wist ik vervolgens mijn hoofd erbij te houden en was mijn derde poging wel geldig.” Ze sprong 5 meter 78. Dit bleef haar verste sprong in de wedstrijd. “Tevreden over de afstand ben ik nog niet. Maar, het is in ieder geval beter dan de week ervoor. Als ik dit vol kan houden hoop ik snel weer richting die 6 meter te gaan!”

Jayson Cornelia liep in Apeldoorn een 60 meter. Tijdens de warming up voelde hij zich niet zo lekker, achteraf bleek dat hij ziek geworden was. Ondanks z’n niet topfitte lichaam wist hij toch zijn serie te winnen in 7.54, slechts 1/100e langzamer dan zijn vorige wedstrijd op 5 januari in Amsterdam. Dat geeft hoop dat hij bij zijn volgende wedstrijd, 15 februari wederom in Amsterdam, sneller kan!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *