Snelheid getest op de phanos indoor


Vorig weekend kwamen Jurian, Arend-Jan en Nick in actie. Nu was het tijd voor  Rens, Stef, Maarten en wederom Jurian om zich te meten op de 60m horden en 60m sprint. Alle vier vertellen ze wat over hun wedstrijdervaringen.

 

Rens:

Mijn tweede wedstrijd van het seizoen. Vandaag had ik de 60 meter en de 60 meter horden op het programma staan. Ik moest dus 4 keer lopen. Bij de eerste 60mh (8.76) voelde alles wel prima, maar de felheid ontbrak. De ritmes voelden allemaal wel goed. De start was oké, maar het was allemaal te laks. Bij de tweede keer was het precies hetzelfde. Ik had het gevoel dat hij wel iets beter ging, maar ik liep 8.77. Bij de 60m bleef ik veel te lang in mijn startblok zitten. Ik had niet de goede focus van tevoren en het door versnellen ging ook niet goed. Ik liep een tijd van 7,80 en ben hier niet blij mee. De laatste sprint van de dag kan ik wel iets positiefs uit halen. De start was het niet, maar het door versnellen ging wel erg goed. Ik liep een tijd van 7,73. Het moet allemaal veel harder kunnen.

 

Stef:_EJ60666

De 60m in Amsterdam was voor mij voor het eerst sinds 5 jaar weer een 60m. 5 jaar geleden liep ik die in 7.47, dus ik verwachtte hier stiekem wel onder te gaan. Dit is helaas na twee keer lopen niet gelukt. Ik was gretig genoeg, reageerde goed op het schot en heb ook geen misstap of iets dergelijks gemaakt. Balen dus! Wel zat ik volgens teamgenoten Jurian en Rens veel te snel rechtop, toch nog iets om mee te nemen. Even balen, maar verder gaat alles goed tot nu toe. Snel vergeten en naar de volgende wedstrijd!

 

Maarten:

_EJ60729Na een jaar tijd was het weer zover om de sprintafstand te lopen, die ik nog beter moet leren beheersen. Het was tijd voor een 60m waar ik naar uit had gekeken, omdat ik graag wilde weten hoe mijn snelheid ervoor staat. Ik had twee doelen: Een nieuw PR van onder de 7,10 (huidig pr van 7,14) en het clubrecord van VAV pakken, dat was 7,12. De eerste keer liep ik 7,10, dus het clubrecord had ik. Bij de start was ik niet optimaal uit mijn blok, toch liep ik wel heel goed door voor mijn gevoel. Ik wilde in de tweede ronde onder die tijd. Helaas ging juist in de tweede ronde het doorversnellen niet zo lekker en liep ik 7,16 sec. Mijn benen voelden ook niet helemaal fris meer, omdat ik een pittige trainingsweek heb gehad. Al met al dik tevreden en binnenkort heb ik weer een kans in Naaldwijk en dan ga ik proberen mezelf te overtreffen.

 

Jurian:

Op 10 januari heb ik een zeer goede wedstrijd gedraaid. Ik voelde mij zeer goed e_EJ60698n heb even lekker kunnen warm draaien met de jongens. Daarna een paar goede versnellingsloopjes gedaan op mijn nieuwe spikes. Ik zette een pr neer van 7,25 sec. Ik was natuurlijk enorm blij aangezien mijn oude pr 7,32 sec was. Vervolgens heb ik mij nog een klein beetje warm gedraaid voor de tweede keer, waar ik opnieuw een pr van 7,21 neer zette.

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *