Uitstekende 4e en 5e plaatsen op het NK voor Stef en Maarten


De seizoensplanning was er voor de meeste atleten helemaal op afgestemd; het NK Senioren in Amsterdam van 30 juli t/m 2 augustus in het Olympisch Stadion in Amsterdam!

De eerste sprinter die in actie kwam op dag 1 van het kampioenschap was Maarten Stuivenberg. Hij stond voor de pittige
opgaaf om zich naar de finale van de 400m te lopen. Met veel wind en frisse temperaturen werd in de eerste van de 3 series meteen duidelijk dat snelle tijden er niet echt inzaten. Maarten bleek uiteindelijk in de 2e serie met zijn 3e plaats en gelopen tijd van 48.69 (0,12s boven z’n pr) echter wel snel genoeg te zijn geweest om als eerste tijd snelste door te gaan naar de finale. Een mooie doelstelling gehaald en dus alle kans om in de finale op dag 2 voor de hoogst haalbare plaats te gaan en wellicht een persoonlijk record. Het werd een pittige strijd waarin Maarten vanuit baan 2 uiteindelijk beslag legde op een 5e plaats in een tijd van 48.89. Binnenkomen op plek 12 en vervolgens 5e worden is een meer dan fraai resultaat! Voorafgaand aan de 400m finale had Maarten zich overigens ook nog volgens plan voor de ½ finale van de 200m weten te plaatsen in een tijd van 22.03.  Op dag 3 kwam Maarten derhalve voor de vierde maal in actie. Na een heel goede start en ook prima eerste bocht bleek op het einde toch de vermoeidheid van de voorgaande races. Het lukte niet om tot en met het einde scherp door te lopen ook al noteerde Maarten met 21.92 (-0.2) wel zijn tweede tijd van het seizoen.

Op dag 1 kwamen ook sprintsters Marije van Hunenstijn en Debbie Baltes aan de start. Marije overtuigde in de voorrondes met een ruime winst en een tijd van 12.06 (+2.8). Meer dan voldoende ook voor een plaats in de halve finale op dag 2. Ook Debbie plaatste zich via een 2e plaats in haar serie met een tijd van 12.62 (+2.3) voor de halve finale. Op dag 2, in de halve finale zelf, presteerden beide atletes helaas niet goed. Ook al was er sprake van een zeer sterk veld, geen van tweeën wist een resultaat neer te zetten dat ook maar enigszins tot tevredenheid kon stemmen. In serie 2 werd Marije 5e in 12.25 (+0.8) en Debbie 7e in 12.77 (+0.8). NK over en uit en derhalve met een verre van prettig gevoel weer huiswaarts.

De 400m hordenatleten Stef van der Schaaf en Arend-Jan Spierenburg kwamen op dag 2 ook in actie. Voor hen stonden de 20150803101820series deze dag op het programma en naar verwachting zou dat een spannende strijd op gaan leveren voor een finaleplek. Stef en Arend-Jan opteerden ook voor een finaleplaats en wisten dat daar niet alleen een seasons best (Stef) maar ook een nieuw pr (Arend-Jan) voor nodig zou zijn. Stef startte in serie 1 en liep een goede, degelijke race al lukte het hem niet om zich via plaats 1 of 2 rechtstreeks te plaatsen. Het was aan de kant afwachten geblazen of zijn 3e plek en inderdaad sb van 53.89 voldoende zou zijn voor de finale. In serie 2 werd niet sneller gelopen op plek 3 dan de tijd van Stef, dus die kon worden afgestreept. Arend-Jan startte in serie 3 en liep een goede eigen race, maar startte, zo bleek na analysering van de touch-down tijden, te behoudend waardoor hij in de eerste helft van de race kostbare tijd verloor. In de tweede helft kon dat niet meer worden ingehaald ondanks dat Arend-Jan een goede effectieve strijd leverde vanaf horde 9. De 4e plek in de serie in een tijd van 56.10 was echter helaas niet genoeg voor een ticket in de finale.  In een finale is alles mogelijk en zo ging Stef de volgende dag dan ook de strijd aan. Hij startte prima en liep een ontspannen, maar actieve eerste helft waarna hij met overtuiging de tweede bocht in ging. Op het einde was het alles op alles wat, zo kwam in de nabespreking naar voren, de maximaal haalbare 4e plaats in 54.21s opleverde. Voor dit moment een keurig resultaat dat volop tot tevredenheid stemde!

Aan de 400m horden namen ook twee atleten deel die het komend seizoen volledig in het full-time Sotra programma gaan meedraaien, nl. de A-junioren Nick Smidt en Rens van der Schaaf. Rens bleef in zijn serie op een 8e plaats in een tijd van 58.40 steken. Nick liep in zijn serie ontspannen naar de winst in een tijd van 53.13. In de finale leverde de halve finalist van het EJK in Zweden een passende prestatie. Hij liep tussen de grote mannen naar een prachtige zilveren medaille in 52.88!

Zie onze galerij voor meer racevideo’s!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *