Wedstrijdverslagen Vught & Huizen


Donderdag 14 maart bij de Harry Schulting Games en zondag 17 maart bij het Gooi & Eemlandcircuit trokken weer veel atleten van Sprint/Hurdles Team SOTRA de spikes aan om hun vorm te testen. Hoe dit heeft uitgepakt vertellen de atleten hieronder.

Maarten Stuivenberg:

Na een topwedstrijd te hebben gelopen voor mij persoonlijk in Lisse was het een kleine week later alweer tijd voor de Harry Schulting Games. In Vught heb ik de 400m gelopen met het doel om de 48 seconden te halen, dat is net gelukt met een tijd van 48,93 seconden. Met die tijd werd ik tweede in Vught. Ik was blij dat ik weer mijn tijd heb kunnen aanscherpen, maar de indeling van de race ben ik nog niet helemaal tevreden over. Na een goede start zocht ik na 50 meter teveel ontspanning en heb te rustig gelopen voor mijn gevoel. Ik had in de eerste 200m aanvallender moeten openen en niet alleen vanaf 250 meter nog een versnelling plaatsen. In de laatste 150 meter kon ik nog twee concurrenten inhalen, maar de nummer één had een te groot gat en liep ook een ijzersterke race.  Ik ben erg blij met de prestatie. Nu wil ik ook nog een goede race lopen.

Zondag in Vught heb ik een 200m gelopen. Het was de tweede 200m van dit seizoen na de eerste competitiewedstrijd waar ik ook een 200m heb gelopen. Toen liep ik 22,20 seconden, dat was drie honderdsten boven mijn PR. Nu liep ik voor het eerst onder de 22 seconden met een tijd van 21,97 seconden met een geldige wind van +0.6. Ik ben super blij met deze prestatie, omdat ik na twee jaar boven de 22 seconden te hebben gezeten er nu onderdoor kon duiken.

Foto: Evert Woutersen

Foto: Evert Woutersen

Arend-Jan Spierenburg:

Na mijn eerste twee teleurstellende wedstrijden ging het voor mij in Vught al een stuk beter. Ik liep een tijd van 56.23s. Er was weinig wind wat voor de 400m horden vaak erg gunstig is. De race ging niet vlekkeloos, maar ik had mijn pasritme al wat beter op orde dan de vorige keren en daardoor kon ik wat beter mijn snelheid vasthouden. Toch maakte ik nog een misstap waardoor ik veel snelheid verloor in de laatste bocht. Ondanks dat kon ik toch nog goed doortrekken naar de finish. Wanneer ik bij mijn volgende wedstrijd in Tilburg geen misstappen maak kan het zeker nog een stuk sneller.

Jurian van Lohuizen:

Op 14 mei heb ik deelgenomen aan de Harry Schulting Games in Vught. Ik voelde mij goed in vorm en heb een lekker warming up van te voren kunnen doen om mij voor te bereiden op de wedstrijd. Na de laatste versnellingsloopjes was het mijn beurt om te lopen, ik zat goed in mijn blok en voelde dat ik goeie spanning had. Toen het startschot ging was ik goed weg. Ik kon goed met de rest mee komen, de laatste dertig meter moest ik alle zeilen bij zetten en kwam binnen in een 11,62. Uiteindelijk was ik een beetje teleurgesteld met de tijd die ik had neergezet maar meer zat er kennelijk niet in die dag. Achteraf ben ik misschien iets te hard gaan werken om de laatste dertig meter door te trekken en heeft dat mij tijd gekost. Dat is dus mijn aandacht punt voor de komende wedstrijden!
Foto: Evert Woutersen

Foto: Evert Woutersen

Jayson Cornelia:
Op 14 mei liep ik een 100m in Vught, ik voelde me goed maar niet super. Bij mijn vorige wedstrijd in Utrecht was ik erg gefocust op mijn looptechniek maar ik wist dat ik het beter kon doen, en dat is gelukt. Na het startsignaal vloog ik zoals altijd zo snel als ik kon uit de blokken en liep daarna goed door en kon goed aan mijn techniek denken. Helaas liep ik in de laatste meters een blessure op in mijn hamstring, maar ondanks dat heb ik wel een PR gelopen met 11.84 (+1.2).
Foto: Evert Woutersen

Foto: Evert Woutersen

Debbie Baltes:

Afgelopen donderdag heb ik in Vught gelopen op de Harry Schulting Games. Het was mijn eerste individuele 100 meter dus ik was wel benieuwd wat ik zou gaan lopen.  Ik was wel zenuwachtig van tevoren, maar ik had een goede voorbereiding gehad dus ik had er wel een goed gevoel over. Ik zat in de snelste serie, maar ik wilde zoveel mogelijk proberen mijn eigen race te lopen. Eenmaal in het startblok was ik behoorlijk gespannen. Helaas werden we twee keer teruggeschoten, maar was mijn laatste start het meest scherp.  Na 50 meter verloor ik wat snelheid en werd het gat met de concurrentie groter, maar uiteindelijk tevreden over mijn race.

Voor de wedstrijd in Huizen was ik al minder zenuwachtig dan in Vught.  Het was een instuifwedstrijd dus mannen en vrouwen zaten door elkaar in de series. Ik wilde graag de laatste 50 meter ook nog goed door kunnen trekken. En wilde daar graag op letten deze race. Mijn start was weer heel scherp daar was ik wel erg blij mee.  Alleen deze race was ook mijn laatste 50 meter niet heel goed. Wel 3 honderdste sneller dan in Vught (12.63 om 12.66). Ik hoop natuurlijk dat iedere wedstrijd sneller gaat.

Foto: Evert Woutersen

Foto: Evert Woutersen

Marije van Hunenstijn:

Na een schouderblessure in het winterseizoen stond ik in Vught aan de start van mijn eerste wedstrijd na 10 maanden. Ik was blij dat ik weer een wedstrijd kon doen maar ik vond het ook wel heel spannend! Het inwerken ging goed, maar eenmaal in het startblok sloegen de zenuwen toe! Ik kon niet stil blijven zitten en maakte een valse start. Dit betekent een directe diskwalificatie.. Ik baalde heel erg. Gelukkig was de volgende wedstrijd al dichtbij, namelijke 3 dagen later in Huizen. Daar liep ik in mijn eerste race naar een tijd van 12.21, een prima tijd om mee te beginnen na mijn blessure. Mijn start was op safe en verder miste ik veel power in de race! Dit betekent dat er dus nog veel meer in zit en ik heb zin in het komende seizoen!

Miranda de Regt:

Na dit seizoen al een 200m en 150m gelopen te hebben, stond nu in Vught de 100m op het programma. Vorige week in Lisse bij de 150m ging mijn eerste stuk heel goed, dus ik keek uit naar een 100m. Ik merkte tijdens de warming up dat ik wel veel last had van mijn achillespees, een irritatie die de afgelopen paar weken is verslechtert. Mijn start was net als in Lisse goed, maar het tweede deel kon ik niet lekker doorlopen. Ik liep een tijd van 12.71 (+0.7), voor een seizoensopener niet heel slecht maar ik had wel iets beter gehoopt. Hopelijk kan ik dit seizoen nog laten zien dat er meer in zit!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *