Zeer geslaagde trainingsstage voor Nick en Maarten in Stellenbosch (Z.A.)


400m horden atleet Nick Smidt (AAC ’61) en Maarten Stuivenberg (VAV) waren met de Nationale Selectie van de Atletiek Unie in de periode 4 tot en met 27 januari op trainingsstage in Zuid Afrika. Na een aantal dagen van aanpassing en opstarten met de trainingen sloot trainer-coach Betty Hofmeijer zich bij de atleten aan. Onder haar toeziend oog werden de technisch inhoudelijk en meer specifiek en intensieve trainingen afgewerkt.

De locatie Stellenbosch was om meer dan één reden een uitstekende plaats om te verblijven.
Een atletiekaccommodatie met sinds een jaar een nieuw, niet al te harde toplaag, een zeer ruim en uitstekend ingerichte kracht- en fitnessaccommodatie, uitgestrekte cricketvelden waarop ook prima gelopen kon worden buiten de atletiekbaan om, uitstekend atletiekweer met een temperatuurgemiddelde van ruim 25o en een prima verblijf op het SAS. SAS staat voor Stellenbosch Academy of Sport; een centrum dat een onderkomen biedt aan topsporters voor doeleinden als trainingsstages. De accommodatie bleek vooral in trek bij rugby’ers, zo ongeveer de meest beoefende en belangrijkste sport in Zuid-Afrika.
In tegenstelling tot de meeste atleten bereidden Nick en Maarten zich niet voor op het indoorseizoen 2019, maar stonden de trainingen volledig in dienst van het komend outdoorseizoen. Nick’s belangrijkste doel is top presteren op het EK <23 in juli in Gävle (Zweden) en Maarten vecht zich na z’n ziekte een weg terug naar piekvorm op de 400m op het NK Senioren eind juli in Den Haag.
Met uiteindelijk zo’n 35 trainingen achter de kiezen, zonder vrijwel noemenswaardige aanpassing van de trainingsplanning èn met mede dank aan o.a. de prima medische begeleiding, kon in één van de prachtige wijngaarden onder het genot van een heerlijke maaltijd niet anders dan vastgesteld worden dat er een uitstekende trainingsperiode en prachtig verblijf in Zuid-Afrika is afgesloten.
De eerste trainingen in de Nederlandse vrieskou zijn inmiddels weer achter de rug. Natuurlijk was dat even wennen, maar met het surplus aan inspiratie geen punt om de goede lijn naar beter dan ooit door te trekken!
Via cameraman Fred van Gasteren is er met een greep vanuit een grote hoeveelheid aan trainingsbeelden een inkijkje in wat Maarten en Nick zoal deden.  Hier een 2-tal filmpjes; meer zijn er te zien op het you tube film kanaal Sotra Hortas Track and Field.

pittige lange tempoloop training 2×500-400-300m

Maarten lekker op snelheid met 150m’s

Nick in 14-pas richting finish

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *