Team Sotra atleten scoren veel p.r.’s op Pec Indoor in Omnisport


Met over 2 weken het NK junioren in het vooruitzicht lieten diverse atleten van Team Sotra op de wedstrijd van AV Pec 1910 in Omnisport op 1 februari zien al in goede vorm te steken.
Onder de deelnemers waren natuurlijk ook de broers Milan en Tigo Mesie (AV34) weer present. Milan had een uitstekende dag met p.r.’s op zowel de 60m horden als de 60m. Op de 60m horden haalde hij de finale met een fraai p.r. van 8.65. In de finale zelf werd hij 6e en noteerde hij 8.76.
De 60m horden serie van Milan zie je hier:

Ook alle onderstaande race kun je terugzien via de play-list op het video-kanaal van Hortas Sotra Track and Field:

Ook op de 60m was Milan goed voor een p.r. met een prima 7,39. Hij werd daarmee 9e maar kon door een afvaller toch de finale lopen. Toen was de energie echter wel op en werd hij 8e in een tijd van 8.61. Tigo tikte op de 60m horden een horde aan en werd in z’n serie 6e in 9.02. Genoeg spirit om dat op de 60m vlak recht te zetten. Hij werd in zijn serie 2e in een mooi p.r. van 7.30. In de finale kreeg hij een resultaat van 7.38 achter z’n naam waarmee hij 6e werd.
Hidde de Wilde (AV Cialfo) deed het op de 60m ook goed. Hij liep naar de 3e plek in z’n serie in een nieuwe p.r. tijd van 7.56. Hij is daarmee nog 0.06s verwijderd van het clubrecord dat op naam staat van oud Sotra atleet Arend-Jan Spierenburg. Een mooi doel om op het NK Junioren voor te gaan.
MB Evelien van Houweling (AV Cialfo) kreeg in haar 60m horden serie een DQ achter haar naam voor het maken van een valse start. Valse starts zorgden in de loop van de dag in z’n algemeenheid overigens voor nogal wat discussie onder atleten en trainers. Regelmatig gaf de startdetectie tijden aan van onder de 0.100 en dus een DSQ. Op de 60m liep Evelien later op de dag een goede 8.35s waarmee ze de finale op slechts 0.06s misliep. C-juniore Suusje Berkenbosch (AV Cialfo) kwam op de 60m tot een degelijke, goede tijd van 8.41 en verscheen ook aan de start op de 400m.  Ze begon haar race wat afwachtend, maar slaagde er uiteindelijk toch in om haar oude p.r. tijd te verbeteren tot een nieuwe besttijd van 1.05.70.
B-junior Bjorn Hulsebos (VAV) kwam ook tot een flinke verbetering van z’n p.r. tijd op de 400m. Hij werd in z’n serie 2e in 53.96 en was daarmee bijna 2s sneller dan z’n oude besttijd.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.