Team Sotra Organiseert per oktober 2018 weer Regiotrainingen !!


Team SOTRA start in oktober a.s. weer met regiotrainingen in het onderbouwprogramma voor de disciplines Sprint/Horden, Mila- en /Steeple/Hindernis en ook Springen voor gemotiveerde atleten uit  Midden en Oost Nederland in de leeftijd van ca. 13-17 jaar (D2 t/m B-junioren)

De Regiotrainingen:
Er zijn 3 trainingsgroepen voor de disciplines:

-> Horden/Sprint
-> Springen
-> Mila, Steeple-/Hindernis

In de periode oktober 2018 – mei 2018 worden voor iedere trainingsgroep 15 trainingen georganiseerd. Zowel nieuwe atleten als atleten die eerder mee trainden kunnen meedoen. Kenmerkend voor de atleten die meedoen is het hoge ambitieniveau; atleten zijn erg gemotiveerd om verder te willen komen/beter te willen worden in een discipline. De trainingen zijn aanvullend op de reguliere trainingen bij de vereniging.

themabijeenkomst door “Tijd voor Spieren” over de rol van een sportmasseur

Van het trainingsaanbod maken 3 themabijeenkomsten deel uit evenals minimaal 2 trainingen in het Apeldoornse Omnisport. De trainingen worden veelal op de zaterdag gegeven.  Een training duurt 2 uur. In deze trainingstijd is er aandacht voor discipline gerichte trainingsarbeid, maar ook aandacht voor de ontwikkeling van andere belangrijke fysieke basiseigenschappen als bijv. techniek ,coördinatie- en ritmevormen, lenig- en beweeglijkheid en kracht in de vorm van romp- en voetspieroefeningen. Ook items als de warming op voor wedstrijden, wedstrijdplanning, ademhalings- en ontspanningstechnieken krijgen aandacht in de trainingen.

Seizoensstart met Open Training en Info
Het regio trainingsseizoen opent op zaterdagmiddag 6 oktober van 13.00-ca.15.00u op de atletiekaccommodatie van AV Cialfo in Epe met een Open Training voor de disciplines:

sprint/horden en
mila/steeple-/hindernislopen

Voor het springen is er op zaterdagmiddag 3 november op hetzelfde tijdstip en locatie een Open Training voor het Springen.
Niet alleen ouders zijn welkom op de Open Trainingen ook (club)trainers nodigen we van harte uit aanwezig te zijn om te vernemen wat er zo al in de trainingen wordt gedaan en waarom.

Regio Trainers
De trainingen worden gecoördineerd door Betty Hofmeijer, trainer-coach van ook de sprint-/hurdles trainingsgroep van de bovenbouw van Team SOTRA.
Betty werkt in de onderbouw samen met John Jansen trainer-coach bij Flevo Delta (springen) en Dick Leseman, trainer-coach van meerdere (mila)loopgroepen.

Locatie trainingen
Atletiekaccommodatie van AV Cialfo in Epe, Omnisport Centrum in Apeldoorn en mogelijk in het seizoen een aantal andere locaties in de regio

Kosten
De kosten van deelname aan 15 trainingen in een onderbouwgroep incl. deelname aan de themabijeenkomsten en de trainingen in Omnisport bedragen € 187,50
De kosten dienen na aanmelding en een (evt.) proeftraining vooraf te worden voldaan. Een groep gaat van start bij een deelname van ca. 12 atleten.

Interesse om mee te doen met de Open Training e/o Regiotrainingen?
Wil je meedoen met de Open Training e/o Regiotrainingen voor Sprint/Horden en de Mila/Steeple-/Hindernisgroep op 6 oktober of het Springen op 3 november?

Meld je dan vòòr 1 oktober a.s. met een (fb) bericht rechtstreeks bij bdhofmeijer@gmail.com of info@teamsotra.nl
Vermeld hierbij je naam, leeftijdscategorie, vereniging en de trainingsdiscipline waaraan je op de Open Training graag deelneemt.
Aan deelname aan de Open Training zijn geen kosten verbonden en je kunt er vrijblijvend aan meedoen.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.