Themabijeenkomst Blessurepreventie op zaterdag 3 december


Zaterdag 3 december staat de 1e themabijeenkomst gepland als onderdeel van het onderbouwprogramma van het trainingsseizoen 2016-2017 van RTC Team Sotra.
Het  thema gaat over“blessurepreventie” en wordt verzorgd door bewegingswetenschapper/fysiotherapeut Johann de Jong van Therapeutisch- en Trainingscentrum Isokin uit Apeldoorn.
Blessures gooien bij veel atleten roet in het eten in de trainingsvoorbereiding op weg naar topprestaties in een wedstrijdseizoen.
Waar zitten valkuilen, hoe herken je signalen dat er iets niet helemaal in de haak is en wat kun je zelf doen om blessures de baas te blijven.  Centrale vragen die in deze bijeenkomst aan de orde zullen komen. Heb je vragen, stel ze gerust.
Johann de Jong is ook de medisch steun en toeverlaat van de bovenbouw atleten van het Sprint/Hurdles Team. Isokin is tevens supplier van hun outfit.

De bijeenkomst begint om 11.45u in de kantine van AV Cialfo in Epe en duurt ca. 1 uur.
Nadrukkelijk nodigen we bij deze ook trainers en ouders van atleten van harte uit aanwezig te zijn.

In verband met de themabijeenkomst beginnen de hordenatleten deze ochtend de training een half uur eerder dan gebruikelijk. Dat wil zeggen: aanvang van deze hordentraining is om 09.30u !!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.