Zilver voor Tess op NK Cross in Amsterdam


 

Op zaterdag 4 maart, de eerste dag van het NK Cross in Amsterdam, heeft Tess van Randtwijk (AV’34) een mooie zilveren medaille behaald.
Het parcours in Amsterdam was gesitueerd in het Amsterdamse Bos. Vorige week hadden de atleten het parcours al verkend en wisten dat het lastig en zwaar zou zijn. Door de vele regenval van de afgelopen week was het er dit weekend zeker niet gemakkelijker op geworden. Het werd voor iedereen een glibberen en glijden op de verzadigde ondergrond en voor Tess was er in haar race zelfs een valpartij in een diepe plas. Vechtertje als ze is weerhield dat Tess niet van het erepodium. Ze behaalde op de 1900m lange afstand een fraaie 2e plaats in een tijd van 6.10min achter Laetizia Braum van Nijmegen Atletiek die de winst opstreek. Van harte proficiat Tess!
Een prima klassering was er ook voor JC Gjalt Panjer (Thriathlon Apeldoorn). Hij werd in een sterk en groot veld keurige 8e. Over het 2700m lange parcours deed hij 9.49min. Ook Kjell de Groot (AV Flevo Delta) was present in dit deelnemersveld. Hij werd in een tijd van 10.11min 22e.
Desi van Emmerik eindigde bij de MC op een goede 12 plek. Over de afstand van 1900m zette ze een tijd neer van 6.21. Daarmee was ze een seconde sneller dan broer Sam die bij de JD in een tijd van 6.22 een mooie 15e plek scoorde.
Op dag 2 van het evenement kwam Allard van Belois bij de JB aan de start. Allard liep een afstand van 6400m. Hij liep een nette race en werd 18e in een tijd van 23.26min. Top gedaan allemaal!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.