Yoga workshop voor Team Sotra atleten

Als vervolg op de 1e workshop “rompspierspanning” door fysiotherapeut en bewegingswetenschapper Johann de Jong van Isokin staat zaterdag 9 maart a.s.  voorafgaand aan de training voor de sprint/horden en mila atleten van RTC Team Sotra de 2e themabijeenkomst gepland.
Het thema van deze 2e themabijeenkomst is “yoga”.  In de vorm van een workshop zal yogadocente Gaby van Puffelen uit Apeldoorn klaar staan om er een mooie en interessante les van te gaan maken.
Op de website van haar yoga studio https://www.yogastudioapeldoorn.nl/ is te lezen dat ze in 2002 “gepakt” is door de levensvisie die achter het begrip yoga schuil gaat. Ook voor atleten  kan yoga een belangrijke meerwaarde hebben.
Via onderstaande tekst geeft Gaby verduidelijking van wat de deelnemende atleten op 9 maart kunnen verwachten.

“Profsporters maken steeds vaker gebruik van yoga als aanvulling op hun training. Het beoefenen van yoga heeft veel positieve effecten, zowel fysiek als mentaal. De themabijeenkomst wordt gestart met een korte introductie over yoga en daarna volgt een les die speciaal is afgestemd op atletiek.

 We beginnen met een dynamische serie die goed gebruikt kan worden als warming-up voor het hele lichaam. Je activeert alle spieren en gewrichten, stimuleert de circulatie van het bloed, verhoogt je hartslag en bevordert je mentale focus en concentratie. Met als resultaat een soepel lichaam en een wakkere geest.

Vervolgens volgen houdingen die je bij de cooling down goed kan doen. De focus zal liggen op de gebieden die intensief tijdens een atletiektraining worden gebruikt, zoals de benen, de heupen en de onderrug. Je lichaam na de training tot rust brengen, is belangrijk voor het herstel van je lichaam en verkleint de kans op blessures “.

Team Sotra wenst de atleten een leerzame en leuke les over dit thema!

Deel dit bericht

Lees meer!