Visie, werkwijze
en aanpak

Visie

Ambitie en Passie zijn de sleutelwoorden voor het succes van Sotra. Die woorden, samen met de slogan “today good, tomorrow better”, kenmerkt de manier waarop er met elkaar als Sprint/Hurdles Team aan de weg wordt getimmerd. Onder begeleiding van een bevlogen, ervaren, professionele trainer-coach trainen de atleten 5-8 maal per week. De atletiekaccommodatie van AV’34 in Apeldoorn
is veelal de thuisbasis voor de trainingen. De trainingsinhoud is afgestemd op het niveau van de atleet en zijn of haar discipline. Er is veel aandacht voor de trainingstechnische ontwikkeling en groei van persoonlijke vaardigheden. Het persoonlijk welbevinden heeft hierin een centrale rol; een goed presterende atleet is de atleet die het als mens naar de zin heeft en zich op de goede plek voelt.

Werkwijze

De atleten hebben een 24/7 houding om beter te willen worden. Daar wordt hard, maar ook slim aan gewerkt, en op belangrijke punten als bijv. voeding en slaap naar geleefd. De bewust beperkt gehouden groepsgrootte van maximaal 10-12 atleten maakt dat er goede aandacht is voor iedere individuele atleet. Door de overzichtelijke groepsgrootte en de ambitie van iedere individuele atleet zijn zij met elkaar als team in de trainingssituatie sterk op elkaar aangewezen en betrokken. Men trekt zich aan elkaar op, stimuleert, motiveert en leert van elkaar in goede maar ook minder goede dagen. In deze positieve sfeer van elkaar beter willen maken gelijk aan de slogan van het team “today good, tomorrow better” heeft de trainer-coach een (ver)bindende rol.

Aanpak

Een niet te onderschatten voordeel is dat trainingen overdag plaatsvinden. Ook in de zgn. “donkere” maanden kan hierdoor nog steeds met buitenlicht worden getraind. Groot voordeel hiervan is een beter trainingsrendement door sneller en beter herstel van de trainingsinspanning; eten hoeft niet nog laat na de avondtraining te gebeuren en ook het tijdstip van gaan slapen kan “vroeg” in de avond liggen. Kortom de arbeid-rust verhouding vaart hier wel bij. ’s Winters wordt ook gebruik gemaakt van de trainingsmogelijkheden in Omnisport Apeldoorn. Ook de samenwerking met goede medische begeleiding via Isokin Training en Therapie en het nauwe contact hierin tussen de betrokken fysiotherapeut/bewegings-wetenschapper en trainer-coach, zorgt voor een belangrijke win-win situatie voor de atleet.

Meer weten?

Geïnteresseerd, meer weten en/of eventueel ervaren hoe het er op trainingen aan toe gaat?
Neem dan hier contact of neem contact op via info@teamsotra.nl of bdhofmeijer@gmail.com