Informatie over
Team SOTRA

 • 24 / 7 Begeleiding

  De atleten hebben een 24/7 houding om beter te willen worden. Daar wordt hard, maar slim aan gewerkt, en ook op belangrijke punten als bijv. voeding en slaap naar geleefd.

 • Maandag t/m vrijdag training

  Onder begeleiding van een bevlogen, ervaren, professionele trainer-coach zijn er als basis wekelijks 4 à 5 begeleide trainingen op veelal de atletiekaccommodatie van AV’34 in Apeldoorn.

 • Persoonlijke ondersteuning

  De bewust beperkt gehouden groepsgrootte van maximaal 10-12 atleten maakt dat er goede aandacht is voor iedere individuele atleet.

 • Gezamelijke trainingsstage(s)

  Door de overzichtelijke groepsgrootte en de grote ambitie van iedere individuele atleet zijn zij met elkaar, als team, in de trainingssituatie sterk op elkaar aangewezen en betrokken. Men trekt zich aan elkaar op, stimuleert en motiveert en leert van elkaar in goede maar ook minder goede dagen.

Eerste indruk Team SOTRA

Passie en gedrevenheid maken het verschil is de sleutel voor het succes van Sotra. Die woorden samen met de slogan “today good, tomorrow better” kenmerkt de manier waarop er met elkaar als Sprint/Hurdles Team aan de weg wordt getimmerd. Onder begeleiding van een bevlogen, ervaren, professionele trainer-coach zijn er als basis wekelijks 4 à 5 begeleide trainingen op veelal de atletiekaccommodatie van AV’34 in Apeldoorn. Die basis wordt uitgebreid wanneer in belangrijke en/of intensieve trainings- of wedstrijdperiodes meer tijd en aandacht nodig is op trainings-/technisch, als ook persoonlijk vlak.

De atleten hebben een 24/7 houding om beter te willen worden. Daar wordt hard, maar slim aan gewerkt, en ook op belangrijke punten als bijv. voeding en slaap naar geleefd.
De bewust beperkt gehouden groepsgrootte van maximaal 10-12 atleten maakt dat er goede aandacht is voor iedere individuele atleet. Er wordt gewerkt aan persoonlijke doelstellingen met veel aandacht voor het persoonlijk welbevinden. Een goed presterende atleet is de atleet die het als mens naar de zin heeft en zich op de goede plek voelt.

Door de overzichtelijke groepsgrootte en de grote ambitie van iedere individuele atleet zijn zij met elkaar, als team, in de trainingssituatie sterk op elkaar aangewezen en betrokken. Men trekt zich aan elkaar op, stimuleert en motiveert en leert van elkaar in goede maar ook minder goede dagen. In deze positieve sfeer van elkaar beter willen maken gelijk aan de slogan van het team “today good, tomorrow better” heeft de trainer-coach een (ver)bindende rol.

Een niet te onderschatten voordeel is dat alle trainingen veelal overdag plaatsvinden. Ook in de zgn. “donkere” maanden kan hierdoor nog steeds met buitenlicht worden getraind. Groot voordeel hiervan is een beter trainingsrendement door sneller en beter herstel van de trainingsinspanning; eten hoeft niet nog laat na de avondtraining te gebeuren en ook het tijdstip van gaan slapen kan “vroeg” in de avond liggen. Kortom de arbeid-rust verhouding vaart hier wel bij. ’s Winters wordt ook gebruik gemaakt van de trainingsmogelijkheden in Omnisport Apeldoorn. De samenwerking met een goede medische begeleiding via Isokin Training en Therapie met name het nauwe contact daarin tussen trainer-coach en de betrokken fysiotherapeut/bewegings-wetenschapper, zorgt voor een win-win situatie voor de atleet.

Begeleiders

Meer weten?

Geïnteresseerd, meer weten en/of eventueel ervaren hoe het er op trainingen aan toe gaat?
Neem dan hier contact of neem contact op via info@teamsotra.nl of bdhofmeijer@gmail.com