Leerzame en leuke yoga les

Zaterdag 9 maart stond de 2e themabijeenkomst van het trainingsseizoen 2018-2019 voor de regio atleten van RTC Sotra op het programma. Ditmaal was yoga docente Gaby van Puffelen van YogaStudioApeldoorn uitgenodigd voor een workshop om kennis te maken met yoga.
Yoga staat de laatste paar jaar flink in de belangstelling. Momenten van rust moeten in deze hectische tijd ook door heel jonge mensen eigenlijk al gepland worden. Tot rust komen, beter en bewust leren omgaan met de ademhaling, maar zeker ook werken aan leniger/beweeglijker en sterker worden zijn goede redenen om yoga structureel op te nemen in het trainingsprogramma van ambitieuze atleten. De belangstelling om met de workshop van Gaby mee te doen was groot. De kracht-/oefeningenruimte op de atletiekaccommodatie van AV Cialfo was met zo’n 25 deelnemende atleten propvol. Dat aantal had gedurende de les van Gaby haar volledige aandacht.
Uitleg over het belang van een goede ademhaling en hoe dat te doen was het vertrekpunt voor de invulling van de verdere les. De les die ingevuld werd met een grote variatie aan oefeningen kende ook een hoofdoefening die bekend staat als “de zonnegroet”. “Een heel complete oefening, zo legde Gaby uit, die prima gedaan kan worden voorafgaand aan of ter afsluiting  van de training maar ook als oefening wanneer je beperkt tijd beschikbaar hebt om wat aan je beweeglijkheid te willen doen”.
Het applaus van de atleten tenslotte onderstreepte in ruime mate de waardering en dank voor de les van Gaby die besloot met de atleten een succesvol en plezierig buitenseizoen toe te wensen.

Deel dit bericht

Lees meer!