2e Thema Bijeenkomst Team Sotra over Zelfvertrouwen

De 2e themabijeenkomst voor de regio atleten van Team Sotra in het seizoen 2020/2021 ging over ZELFVERTROUWEN. Heel vaak gebruikt maar wat is dat nu eigenlijk?
Heel praktisch, met  luisteren en doen werd het zo vanzelfsprekende begrip in een uur tijd stukje bij beetje ontrafeld door trainster en eigenaresse van Gevoelstrainingen Dineke Hofmeijer uit Emst.
Door haar leuke programma en authentieke  en enthousiaste manier van presenteren wist Dineke de aandacht moeiteloos vast te houden.
De bijeenkomst begon met een uitnodiging aan atleten en trainers om over de “catwalk” te lopen en daar, voor zichzelf, een cijfer te geven. Onder begeleiding van een vrolijk muziekje ging de meesten dat prima af.
De betekenis van fysieke kracht in relatie tot zelfvertrouwen kreeg vervolgens aandacht. Wat zegt het jou als je meer of juist minder herhalingen maakt bij 60 seconden opdrukken dan je vooraf had ingeschat?
En doet “denken dat je sterk bent” je ook daadwerkelijk sterker zijn?  In een oefening met 2-tallen met tegenkracht werd met dit “spel” de mentale kracht uitgelegd.
Hierna kwam een filmpje met de Olympische gouden oefening van turner Epke Zonderland in Londen 2012 in beeld. Wat is de rol van je gevoel bij  een prestatie als je zeker weet dat je het kunt? In de uitleg werd duidelijk dat het dan gaat om emotionele kracht als onderdeel van zelfvertrouwen.
Tenslotte was er aandacht voor het onderdeel intuïtieve kracht. In onze westerse wereld van vooral denken/rationeel zijn lijken we dat “verleerd” te hebben. Maar “afgaan op je eerste ingeving/gevoel” en/of op het allerlaatste moment toch te besluiten voor “links” in plaats van “rechts” is voor de meesten vast herkenbaar.
Daarmee was het plaatje (zie hieronder) Zelfvertrouwen compleet en was er nog ruimte voor items als bijvoorbeeld verschillen tussen zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid.
Kortom een boeiende en interessante workshop waarvoor Dineke van alle aanwezigen een spontaan applaus kreeg. Wie meer wil weten over bijvoorbeeld trainingen etc. die Dineke geeft kan een bezoek brengen aan de website www.gevoelstrainingen.nl of informatie opvragen via info@gevoelstrainingen.nl

Deel dit bericht

Lees meer!