Sprint- en Hordenatleten maken kennis met Loop Expertise Centrum

In het pand van Isokin Training en Therapie in Apeldoorn aan het Jean Monnetpark is sinds kort ook een heus Loop Expertise Centrum gevestigd. Isokin verzorgt al sinds lange tijd de medische support van atleten van Team Sotra veelal in de persoon van bewegingswetenschapper/fysiotherapeut Johann de Jong. Johann is ook mede eigenaar van het Loop Expertise Centrum en nodigde het sprint/hurdles team begin november 2021 uit voor het doen van een aantal tests.
Het team ging graag op deze uitnodiging in en was aangenaam verrast van de mogelijkheden in het fraaie onderkomen van het Centrum. Naast het doen van testen zijn er namelijk ook op kracht- en blessure revalidatie vlak goede mogelijkheden om onder deskundige begeleiding fysieke progressie te boeken en weer “de oude” te worden.
De atleten werden op een aantal fronten onder de loep genomen. O.a. explosiviteit via de verticale Abalakov sprongtest, verschillende flexibiliteit-/mobiliteit- en stabiliteitsoefeningen en een 5D looptechniek analyse kwamen aan bod. Met het resultaat van deze laatste test kregen de atleten de bevestiging tot de beste categorie van explosieve lopers te behoren.
Het was een zinvolle en erg leuke middag waarbij tevens de motivatie een goede boost kreeg.
Bedankt! Wie meer wil weten over en de mogelijkheden van het Loop Expertise Centrum kan terecht op de website:  www.loopexpertisecentrumapeldoorn.nl

Deel dit bericht

Lees meer!

nieuws

Sep de Jong Nederland Kampioen 400m horden !!

Sotra atleet Sep de Jong (AV’34/STAA/RunX/Isokin) is op Dag 1 van het NK Junioren in Utrecht Nederlands Kampioen geworden op zijn favoriete atletiekonderdeel de 400m