7 nieuwe pb’s in Gent voor sprint-horden atleten Team Sotra

15 januari 2022 was de Topsporthal in Gent opnieuw het terrein voor een volgende indoor  wedstrijdmogelijkheid. Die mogelijkheid werd door de atleten van het sprint-/hurdles team met beide handen aangegrepen om zichzelf in een wedstrijd de maat te kunnen nemen.
De “lange” sprint- en hordenatleten deden dat bij gebrek aan een 400m op de 800m.
En dat leverde een aantal goede resultaten op. <18 atleet Sep de Jong (AV’34) voerde z’n wedstrijdplan prima uit en dat leverde hem een net resultaat en pb op van 2.03.91. Een net resultaat zeker gelet op het feit dat hij van begin af aan op zichzelf aangewezen was. Hij won z’n serie dan ook met grote voorsprong. Ook Jonas Phijffers (AV Athletics) liep in z’n serie solo naar de winst in zijn serie. Ook zijn tijd van 1.58.34 betekende een nieuw pb waarmee hij content was. Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) die in dezelfde serie liep als Jonas liep wel naar ook een nieuw pb (2.05.44) maar was minder tevreden over z’n race verloop. Z’n eerste indoorervaring over 800m leverde hem dan ook veel input op voor de volgende wedstrijd.
Ook de “korte” sprint en hordenatleten verschenen aan de start. Neo senior Jesse van Heijningen (AV’34) presteerde daar op de 60m met 7.34 en was daar niet over te spreken. De 200m verliep met een pb van 22.97 beter, maar ook daar bleef genoeg te wensen voor sneller over.
<20 atleet Tigo Mesie (AV’34) verbeterde zich t.o.v. z’n eerdere 200m op 2 januari jl. ruimschoots. Hij bracht een mooie pb tijd op de klokken van 22.84. Ook op de 60m noteerde hij een nieuwe pb tijd van 7.24. Z’n broer Milan was op de korste afstand nog net iets sneller; zijn tijd van 7.18 betekende ook een pb evenals op de 200m. Op deze afstand dook hij indoor voor het eerst onder de 23s en noteerde hij 22.94.
Al met al over-all bezien een prima wedstrijddag waarmee reikhalzend wordt uitgezien naar de volgende wedstrijd die hopelijk gaan volgen.

Deel dit bericht

Lees meer!