6e Isokin ITS; veel succes voor sprint/horden atleten van Team Sotra!

Binnen no-time stond de 6e Isokin Indoor Track Special van Team Sotra op 5 februari jl. in de wedstrijdsteigers. Voor velen goed nieuws na een, nagenoeg indoorloos 2021. Eindelijk weer een mogelijkheid om een indoorprestatie achter de naam te krijgen.
De atleten van het sprint/horden team van Sotra waren dan ook bijzonder gretig om in het Apeldoornse Omnisport weer van start te kunnen; tevens een mooie gelegenheid als test voor het NK Junioren/senioren over 2 resp. 3 weken.
Voor U20 atleet Jonas Phijffers (AV Athletics) was het zelfs de eerste keer dat hij indoor op een 400m in actie kwam… En goed hoor; in zijn categorie 1e en over-all met de mannen een 3e plaats in een fraaie 48.43.
U20 atleet Milan Mesie (AV34) was ook prima op dreef. Hij begon met de series 60m horden waarin hij een flinke pb verbetering noteerde naar een tijd van 8.21. In de finale liet hij met 8.25 en een 3e plek zien dat die verbetering geen uitschieter was.


Milan op weg naar een snelle hordentijd

Op de 400m schoot Milan ook flink uit z’n slof. Hij verbeterde z’n outdoorprestatie met een kleine 2.5s en zette een tijd neer van 50.18. Op deze afstand werd hij ook 3e. Sep de Jong (AV34) werd in de MU18 categorie ook 3e en wel op de 60m horden. In de series liep hij z’n eerste 60m horden op 0.91 in een tijd van 8.53; genoeg voor de finale. In de finale zelf ging het nog iets rapper en bleef de klok stilstaan op 8.48. Een mooi pb en dus een 3e plaats. Sep liep ook voor de eerste keer een 400m indoor. Dat leverde hem een 4e plaats op en een prima pb tijd van 53.12.
Tigo Mesie (AV34) werd bij de MU20 4e op de 60m. Na een serietijd van 7.30s kwam hij in de finale tot een tijd van 7.26 waarmee hij 4e werd. Op de 400m werd Tigo helaas gediskwalificeerd. Een teleurstelling derhalve. Ook de 60m voor neo-senior Jesse van Heijningen (AV34) werd niet  wat hij ervan verwacht had. Hij noteerde een tijd van 7.34. De 200m ging een stuk beter. Hij herpakte zich met een 6e plaats in een pb van 22.84. D’Sean Holaman (Sperwers) maakte z’n wedstrijddebuut binnen het team. Kersvers binnen hield hij het bij een 60m; die raffelde hij af in een tijd van 7.22. Neo-senior Jarin Dijkgraaf (AV Cialfo) tenslotte maakte ook z’n debuut op een 400m indoor. Met genoeg perspectief op tactische prestatieverbetering kwam hij tot een heel behoorlijke tijd van 52.65.
In de onderbouw van het team lieten atleten zich ook van de beste kant zien. Bij de VU18 was er een fraai resultaat van Maud Brouwers met in de serie en finale mooie hordentijden van resp. 9.21pb en 9.28. In de finale werd Maud 6e. Ook op de 60m liep Maud een goede 60m in een tijd van 8.38 waarmee ze op 0.02s de finale miste. Mare Versluis kwam in de VU18 categorie in de serie 60m horden ook tot een nieuw pb van 9.66. Heel veel later op de dag liep ze haar eerste indoor 800m in 2.26.29; een nette prestatie. Bij de MU20 liep Jordy Huis in ’t Veld pb’s op de 60m horden en 60m in tijden van resp. 10.20 en 8.20.
In de toegevoegde CD series over 60m horden en 60m was er succes voor Imme Velthuis en Daphne van der Lecq. Imme scoorde op de 60m horden een prima tijd van 9.73 en op de 60m liep ze naar een sterk nieuw pb van 8.38. Daphne kwam op de 60m horden tot een tijd van 9.92 en een nieuwe pb tijd van 8.73 op de 60m.
Kortom zowel voor de boven- als onderbouw atleten van het team een succesvolle 6e ITS

Veel resultaten van de wedstrijd zijn op beeld terug te zien via het Hortas Sotra Track and Field you tube kanaal onder de link:

Ook zijn er door atletiekfotograaf en atletiekfan Bjorn Paree  foto’s gemaakt van de wedstrijd die terug te vinden zijn onder de link:

Deel dit bericht

Lees meer!