NKi Junioren; groot succes voor sprint/horden atleten van Team Sotra

Het NKi Junioren op 19/20 februari 2022 is een groot succes geworden voor de atleten van het team.
De meest aansprekende prestatie kwam op naam van M-U20 atleet Jonas Phijffers (AV Athletics).
Na een overtuigende race in de series waarin hij met een pb van 48.30 de snelste eindtijd realiseerde deed hij er in de finale een dag later nog een schepje bovenop. Ook die race liep hij met veel overtuiging en werd hij de nieuwe Nederlands Kampioen op de 400m. Hij deed dat in een groots nieuw pb van 47.84. Daarmee nestelt hij zich op de 3e plek allertijden.
De M-U20 400m finalerace van Jonas met de nummers 2 en 3 Binne Brok en Jermaine Kleine vind je hier:

M-U20 atleet Tigo Mesie (AV34) won een fraaie bronzen plak op de 200m.
Op het eerste onderdeel van dag 2 liep hij in de series op deze afstand naar de overwinning in een mooi nieuw pb van 22.67. In de finale was het goud en zilver onbereikbaar maar haalde hij het maximale uit z’n race door 3e te worden en zo de bronzen plak te winnen. In z’n finale race noteerde hij een eindtijd van 22.70.
De MU20 200m finale race van Tigo met winnaar Keenan Blake in een heel snelle 21.49 (3e allertijden) en Timo Spiering als de nummer 2 vind je hier:

Op dag 1 van het kampioenschap werd Tigo in de 60m finale M-U20 8e in een tijd van 7.32. Daaraan voorafgaand liep hij zowel in de series als de halve finale een pb- c.q. evenaring daarvan van 7.23.
Broer Milan Mesie (AV34) leverde dit NK weekend ook uitstekend werk. Ook hij bereikte de 60m finale en werd daarin 5e in een tijd van 7.17. In de halve finale liep Milan op deze afstand een fraai nieuw pb van 7.13.
De MU20 60m finale met Milan en Tigo en de nummer 1, 2 en 3 resp. Timo Spiering (6.86), Jamie Sesay (6.94) en Cédric Fini (7.07) vind je op het Hortas/Sotra Track and Field youtube kanaal:

Op dag 2 kwam Milan (en ook Tigo) uit op de 60m horden. Na rechtstreekse plaatsing in de series in een goede 8.24 zou het in de finale, zo was duidelijk, gaan om plek 3 of 4. Met een evenaring van zijn pb-tijd van 8.21 in die race trok Milan aan het kortste eind en kreeg hij ondanks het prima resultaat de altijd wat zurige 4e plek achter z’n naam. Joas van Hellemondt wordt 3e en wint brons in 8.11 en Jamie Sesay pakt zijn 2e nationale titel en verbetert zich uitstekend tot 7.80 (2e plaats allertijden). Isaya Klein Ikkink wint het zilver in 7.83.
De 60m horden finale MU20 vind je op het Hortas/Sotra Track and Field youtube kanaal:

Wie ook een uitstekend toernooi neerzette was M-U18 atleet Sep de Jong (AV34).
Sep begon zijn kampioenschap op zaterdag met de 400m series. Hij liep daarin in alle opzichten een heel nette race in een dik pb van 51.25. Hij snoepte daarmee bijna 2 sec. van z’n pb-tijd van 2 weken terug af. Bovendien was deze serie tijd goed voor de 3e tijd over-all en kon hij zich gaan opmaken voor de finale de volgende dag.
Opnieuw deed Sep als 1e jaars in die finale goede zaken. Hij liep erg goed z’n eigen race en dat leverde hem een 5e plaats op in opnieuw een nieuw pb van 50.90.
Djalil Pater won de finale in 50.08, voor de zilveren, resp. bronzen medaillewinnaars Tijm Oosterom en Job van Keulen in 50.14 en 50.16.
De 400m finale MU18 race vind je op het Hortas/Sotra Track and Field youtube kanaal:

Na de 400m stond voor Sep de 60m horden nog op het programma. Geen gemakkelijke opgaaf, maar ook daar liet hij goede veerkracht zien.
Na een wat matte serie waarin hij zich in de 3e serie als 2e met een tijd van 8.59 rechtstreeks voor de finale wist te plaatsen laadde hij zich nog 1 keer op.
Dat lukte met een evenaring van zijn pb van 8.48 best goed, maar bleef hij met plek 4 net buiten het fel begeerde podium. De resultaten waren echter te goed om met lang treuren bij stil te blijven staan. Jimmy Marcera won de finale in 8.08, het zilver was voor Florian Vriezen in 8.26 en de bronzen plak was voor Ridzerd Punt in 8.39.
De 60m horden finale M-U18 vind je op het Hortas/Sotra Track and Field youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCBaxAl-49Y5PC_AGoezruIQ